Uppfostran

Nu har jag och My varit ute på prommis med syrran och Edith.
Tråkigt väder, men det var skönt ändå att komma ut lite.

Skickade sms till Alexander förut, där jag utmanade honom i biljard ikväll. Han har inte skickat tillbaka än... antagligen blev han skiträdd för att förlora:-) Eller kanske inte...

Lilla fröken Speedo har ju lärt sig att krypa och nu de sista dagarna har hon även upptäckt andra och tredje växeln. Jösses, vad jag får passa och det börjar kännas i ryggen igen. Jag damsuger nästintill varje dag här hemma, ändå hittar hon saker att stoppa i sig.
Hon reser sig upp mot allt hon ser, så det finns ju ganska mycket som hon kan få tag på:-)
Vi vill lära henne att vissa saker får hon leka med och andra saker inte. Det betyder att vi inte tar undan prylar i hemmet (bortsett från saker hon kan skada sig på), utan att vi istället passar henne och visar vad som är OK och inte OK att pilla med. Uppfostran helt enkelt. Detta ska vara bra då det är lättare att ha med henne i hem som inte är barnanpassade.
Hoppas nu bara att ryggen pallar med!

Bella

Det blev en lugn kväll hemma igår. Alexander kilade ner till Jocke och Kristin en sväng senare på kvällen, men jag kände att jag var seg.

Idag är det trökigt väder. Hade tänkt ta en långpromenad, men nu vet jag inte om jag känner för det längre. Undrar när det fina vädret kommer tillbaka. Jaja, man kan ju alltid åka till gymet när Alexander kommer hem från jobbet. Jobb på en Lördag är inte kul!

Igår var vi förresten på Bella och åt lunch. Jag tog dock bara en kaffe, för mina mattider går inte att mixa med:-)
My blev falskt anklagad för att sprida lukter om sig... men när vi gick därirån så kände jag källan till skitlukten. En äldre, tydligen ohygienisk gammal gubbe. Blä!
I alla fall så jobbade mina två favoriter i servisen... Det är verkligen skönt att komma dit och veta  att man kommer att få bra service. Löv you girls!

Idag står Luna café på schemat. Älsklingen var sugen på att åka dit igår och jag hoppas att han fortfarande är det idag. Det är ett spanskt tapas ställe strax innan Lysekil... jättemysigt och jättegott!

Undrar om Alexander är på humör att förlora lite i biljard ikväll? Hoppas!!
Någon som anmäler sig frivilligt att passa My i max 2 timmar, typ mellan 20-22?

Mina hjärtan

Tänkte bara skriva några rader så här på kvällskvisten:-)

Min familj betyder så mycket för mig. Mamma, pappa, Erika, Freddan, syrran och Stoff. Ni är så bra!
Mamma- stöttar mig alltid och finns där både som vän att fika med och som mamma att prata om allt med.
Pappa- Jag är nog pappas tjej, tror jag. Tycker alltid att det han säger är bra. Man märker på hans iver och hans sätt att prata när det är något att verkligen lyssna till:-) Och så är han ju så söt när han skyndar hem för att kunna träffa My.
Erika- När du flyttade till Lysekil kändes det som om världen skulle gå under, när du började säsonga kändes det som om världen gick under, när du flyttade till Umeå kändes det som om världen gick under. Nu när du bor i Stockholm känns det mycket bättre... även fast jag inte hunnit hälsa på dig än. Det var så tråkigt att vi inte kunde komma upp i måndags:-( Men lovar att det inte ska dröja för länge tills nästa gång vi ses.
Freddan- Höjdar'n. Älska dina "historier" eller kanske snarare ditt sätt att berätta dem. Finns det någon kväll vi inte har haft kul på krogen... och annars med såklart:-). Ps. brukar faktiskt tjuvläsa dina konversationer på facebook med Anders... he he, skitkul!
Syrran- Det finns ingen annan som du!
Stoff- Gud, vad jag kan skratta åt dig... med dig- menar jag förstås. Just looove dina dialekter... är inte like bra på det som du, men jag övar-tro mig:-)

Mina vänner- starkast, snyggast och bäst!
Ni hjälper mig så mycket med allt. Tro inte för en sekund att jag inte vet hur mycket ni ställer upp. Det finns inte en enda som jag hade velat byta bort. Vissa umgås man med mer sällan, andra varje dag, varje timme, varje minut.
Tänk att man kan umgås som vi gör. Vi tycker om att gå ut ihop, vi tycker om att fika ihop, vi tycker om att semestra ihop, vi tycker om att luncha ihop (listan kan göras lång) och vi tycker om att arbeta ihop. Om inte det är kärlek så vad är:-)

Alexander & My- tack för att ni gör mitt liv lyckligt.

image110

Vårfin

Idag har jag gjort lägenheten vårfin.

Satte fram mina fina Sia-ljus, som matchade skålen med äpplen. 15 min senare var doch det första ljuset stulet???!!! Vilken sate kan ha gjort detta mot arma mig... "smack".
I alla fall, SNATTAR'N, håll i hatten för nu kommer det.

I DARE YOU

Du vågar aaaldrig komma hit och ta det andra ljuset. Har man inte råg i ryggen nog att ta båda ljusen, så räknas det inte. Du är en . Loser!

Nåja.

Sen så har jag bytt gardiner uppe, damsugit, städat, bytt dukar, ljus och andra detaljer som visar att våren är här. Lövly. Nu är det gjort och det känns underbart!


Ikväll blir det endera grillning eller räkor... har inte bestämt oss än. I-lands problem!

Det alldeles, alldeles ensamma ljuset!
image109

Mjövattnet

Här kommer lite fler härliga bilder från Mjövattnet.

Min lilla tomte har fått på sig morfars mössa. Passade henn utmärkt!


Stoff kom upp och hälsade på oss i stugan. Han skrämde halvt ihäl mig när han kom. Puh! Både jag och My grinade:-)


På kvällen efter ett par glas vin spelade vi kort. Dessa kort har vi fått från Göran och Birgitta... vi diggar dem stenhårt. Dock tog det lite extra tid varje gång vi skulle blanda, men det var det SÅ värt.


Här har vi Ding till vänster och Dong till höger. Skitsnygga är ni, verkligen:-)
image106

Morgon dag 3. Alla hjälps åt med frukosten.

Trodde ni att bloggen var mitt allt??!!

Så hade ni fel.
Jag åkte iväg till landet i vetskap om att det ej fanns dator, tv eller mobiltäckning. Det var helt underbart!
I Mjövatten har vi en stuga med tillhörande gäststuga, lada och sjö. Det är verkligen en idyll. Jag, My och syrran var där upp i 3 dagar... andra dagen kom även Marie och Emma upp.
Vi hade ju sett fram emot att åka till Erika i Stockholm, men då det inte blev av så var vi tvygna att göra något i alla fall.

Här har ni några bilder på semestern. Vill ni se flera än dessa så finns det mängder här.

Kristin och jag skulle grilla första kvällen. Vi är inga grillmästare, utan glömde självklart bort flintasteken. Kristin känner hur det luktar bränt... springer ut och lyfter upp köttet, som fortfarande brinner. Blåser ut elden och fortsätter grilla på andra sidan... som om inget hade hänt. Det var gott ändå:-)


Första bilden: Kristin och hennes fula nattlinne och hennes söta kanelbulle-hund. Andra bilden: rolig historia. Jag löser mitt korsord, syrran får sug på att lösa lite hon med. Hon ber mig om hjälp med en kruxig rebus... "en mycket stor summa". Jag ger henne mig hjälp, _ iljard... jag ger henne j:et och hånler.
Då säger hon- "Du, se inte så glad ut... jag hade knäckt den där sjålv i sinom tid. Till saken hör att det är Vi i femman hon löser:-)
När jag sedan kikar dit så har hon skrivit biljard. Hi hi hi!
 

Jag, Marie, My, syrran och Emma grillar!
image102

"Sanningens ögonblick"

Idag är det underbart väder!
Har suttit ute och solat en stund med Marie, Eva och Kristin.

Satt och disskuterade 5:ans program igår, "Sanningens ögonblick".
Åsikterna gick isär om det var bra eller dåligt. Jag bara älskar det... tycker att sånt är så smarrigt att titta på. Den person som kläckte denna programidé måste vara ett geni. Alla vet ju om människans begär om att stilla sin nyfikenhet och att gotta sig åt andras misslyckanden. Tror säkert många säger att det är synd om dem som medverkar i programmet, men dessa personer kommer med all sannolikhet att sitta bänkade kl 21 nästa Söndag.

Om någon timme ska vi iväg till torp och handla lite mat... och kanske något "måste ha".
Imorgon ska vi nämligen till Mjövattnet. Det är familjen Knutsson allra heligaste plats... sommarstugan. Jag och syrran ska dit och mysa. Eftersom Stockholm inte blev av pga magsjukan, så får vi ju hitta på något annat istället. Det ska bli helt underbart. Längtar verkligen!

Tänkte tipsa om dekoration! Jag tycker det är jättefint/gott att ha fruktfat hemma, men man behöver inte alltid göra det så stort. Äpplen av samma sort tycker jag är somrigt, medans äpplen av olika sort är höstigt. Vad tycker ni? Jättefin dekoration för 21,-
image96

Jag har haft magsjuka!

Usch!
Tycker inte om den sjukdomen, men med tanke på Mys pärs så fick jag det väldigt lättvindigt.

Igår satt vi utomhus och fikade... fick årets första färg. Underbart!

På kvällen kom Anna och Kristin upp och vi åt tapas.

Alexander och de andra grabbarna var på svensexa med Jörgen hela dagen och en del av natten. Alexander kom dock hem lite tidigare än de andra, då alkohol-konsumtionen hade varit lite kraftigare åt hans håll:-) Hoppas att han är pigg och glad idag i alla fall.

Nu tänkte jag snart gå hem till mamma och ta en kaffe... om min mage tillåter det. Det verkade inte bättre än att jag har smittat syrran, så vi får se hur hon gör.

Bloggar mer i morgon när allt har blivit mer lugnt!

Storstäd

Nu har My somnat för kvällen... ska "vattna" henne varannan timme under natten dock.

Har varit ute och promenerat en sväng idag. Det var skönt att få komma ut och det tror jag My håller med om.

Idag tog jag och storstädade hela lägenheten. Damsuga och tvätta golv, damma och skrubbade. Så nu hoppas jag att den är ren från alla konstiga och ovälkomna baciller. Imorgon tänkte jag ta fönsterna... om jag hinner innan solen når dit. Fast vet inte hur ambisiös jag känner mig imorgon.

Kräks & kräk

Igår vid 19-tiden åkte vi in till Näl med Mysan. Hon hade börjat kräkas igen efter några timmars uppehåll.
Ringde in först och de sa att det var lika bra att vi kom in å de fick kika på henne.

Vi kom direkt in på ett rum för att minska smittorisken. Det var gött!

De tog lite prover på blodet och kikade på hennes allmäntillstånd.

Mitt upp i allt utbröt det kallabalik utanför vårat rum. En man i 30-årsåldern fick en flipp och började kasta saker omkring sig, vagnar med medicinsk utrustning, blomkrukor och allt annat som han fick tag på. Riktigt obehagligt! Han skrek över att han hade fått vänta så länge???!!! Han var med all säkerhet störd eller något, men kände ändå för att gå dit och klappa till honom. 50% av alla i väntrummet var under 1 år... My var en av de äldsta av barnen, den yngsta var 10 dagar. Och ÄNDÅ så tycker han synd om sig själv!
Jag gav honom en snyting i fantasin.
Och sen kom det både vakter och polis.

Sen var vi på väg hem vid 23-tiden.

Jag tyckte personalen var jätterara mot oss, jag vet själv hur jag blir när magsjuka nalkas (rädda sig den som kan).
Nu är vi hemma och My har börjat "pudra näsan nr 2" någorlunda normalt och han har inte kräkts sen 17-tiden igår:-D Wohoo!

För en timme sen fick hon mat och nu ligger hon utslagen på golvet och sover... mätt och belåten!

image95

Här är vi på sjukhuset och gör det bästa av tiden.
image94

Sobe-snattar'n

Dagen idag har gått bra. My har behållt lite morot och välling.

Idag har jag fått lite kläder som jag har beställt. En bikini... som jag kunde ha haft innan amning, men ej nu:-(. Sen har jag fått lite basic-toppar som är jättesköna.

Alexander kom hem under hans fikarast på jobbet och lät mig kila iväg på en prommis och vädra luftrören lite. Det var verkligen skönt att få lite frisk luft och att få känna av vårvädret innan det börjar att skymma.

Idag händer det nog inte så mycket... ger My 2 tsk vatten var tredje minut, så det är ett passande hela tiden. Hoppas nu att det är på bättringsvägen!!!

Förut satt jag i godan ro och lekte med Mysan, när jag hörde något på utsidan dörren. Fort smög jag dit och öppnade och där ser jag SOBESNATTAR'N. Har hört om den här skurken förut, men trott att det var en lögn. Nu kan man inte ens ha soporna ifred. Tycker det är förfärligt. Hann förresten ta bilder på förövaren i flykten.
  

Har förresten en gullig liten lapp fasttejpad på ytterdörren in till Svea. Där står det att det är äckligt med sopor och att det ser för jävligt ut på sopgården. Ville sätta upp en liten "svars"lapp, men det fick jag inte för min man:-(. Så istället skriver jag några rader här. Känner mig inte träffad angående dessa sopor, men kan inte låta bli att höja på ögonbrynen när någon skriver lappar med svordomar och beordringar utan att ens ha stake att skriva under med namn.


Känner mig som gul snö

Jag är inne i en period av mitt liv som gör mig orkeslös.
Jag har aldrig varit det innan... har alltid kunnat få motivation, orkat göra saker, sett positivt på situationer. Jag är inte deprimerad... säg inte att jag är det. Jag är bara matt.
Vart tog min gnista vägen?

Ett glas rött

Nu sitter jag här efter en lång dag med en magsjuk Mysan. Puh!
Har känt mig en aningen handfallen när allt man får i henne kommer ut ena eller andra hållet. Bajs, spy, tvätt och handsprit har min dag bestått av.

Syrran, Anna och Marie kom upp en sväng och drack en kopp kaffe med mig. Det var mysigt! Skönt att ha folk nära i dessa dagar... energin är bara borta...

Sen ringde jag andra syrran i Stockholm och fick prata lite. Vi har verkligen blivit småbarns föräldrar... förr kunde vi sitta och prata i 1,5 timme utan problem, medans samtalen nu blir bra mycket kortare. Det var i alla fall skönt att höra hennes röst lite. Joel hade tydligen blivit förkyld och fårr ögoninflammation:-( stackaren!

Senare under dagen kom Birgitta upp och pratade lite. När hon lekte med My, så passade jag på att måla naglarna:-) Perfa! Medans Birgitta var här kom mamma och pappa upp en sväng. Hade ringt efter dem tidigare för att jag var lite orolig över utslag på benen, men det var inget att oroa sig över:-)

Nu sitter jag här med ett glas rött vin och njuter av att denna dagen är förbi. My sover och jag får äntligen vara Jenny!

image90

Jag och My myser och dricker kaffe.
 

En blid på Anna. Hitta ett fel:-)
 

Mitt busyiga veckoschema

Måndag- Karantän hela dagen, smög dock ut en sväng med Anna och Marie.

Tisdag- Troligtvis iväg till Torp en sväng. Borde vara i karantän, men jag tror ju inte ens att det är magsjuka. På kvällen är det Desperate H. hos Kristin.

Onsdag- Packa lite mer inför flytten till hus. Har tom köpt en tjock svart penna för att skriva på kartongerna. Kanske en träff med Karin och en kopp kaffe.

Torsdag- Fika hon Emma. Denna dagen vid 16, borde min magsjuka ha brutit ut (om det nu är det).

Fredag- Förmiddags fika hos mamma.

Lördag- Tjejerna ska ut en sväng.

Söndag- Mysa

Det gjorde susen

My har ju varit sjuk idag och med det också extremt gnällig. Typ som ett konstant bakgrundsljud, hela dagen, varje liten minut. Snäll mamma som jag är har jag stått ut med det. Troligtvis har hon det jobbigare än mig eftersom det är hon som är sjuk.
I alla fall så stod jag ut med det... ända fram tills det att maten stod på bordet. Mina måltider är f****ng golden för mig i dessa dietdagar. Min mat vill jag äta med kärlek, med lugn och med kosmos i balans.
Om ni har sett den där whiskey-reklamen... en sån känsla, menar jag.
Inget var rätt när jag skulle äta i alla fall, så jag "fixarjenny" kom på ett annat alternativ.

image87

Aaagh... bara 8 månader kvar!

Imorse vaknade jag av 3 fisar upp i ansiktet.
Det är underbart att vara mamma... ja, jag menar det faktiskt. Jag höll på att garva ihjäl mig, men fick bita mig i läppen så att jag inte väckte henne.

Sen messade jag med Kristin, hon vågade inte komma upp ifall My hade magsjuka. Fegis!

Efter det ringde Anna. Hon var tydligen på torp med syrran som låg i sängen när jag pratade med henne. Fattade ingenting först, men sen listade jag ut det. Tingeling väckte Anna och Kristin, de åt frukost med de 7 dvärgarna som sedan skjutsade in dem med Askungens pumpa-mobil. Väl inne på torp spenderade de Pippis alla guldmynt och lånade sedan "Tillbaka till framtidens" tidsmaskin för att komma hem lagom till det att jag ringde.
Ni fattar nog ingenting av vad jag nyss skrev... det är inte så konstigt- Det är internt.

Idag tyckte My att det var dags att lägga undan alla "bebis"- leksaker. Så vi har tvättat, torkat och packat in allt som hon inte leker med längre. I hopp om att någon gång få ett småsyskon som kommer att använda dem.:-)

Måndagsvägning var det idag- 1,3 kg lättare:-D

Massa, massa tvättade leksaker.
 

Jag och Alexander köper leksaker på lekmer.se, jätteroliga prylar! Vi köper för 1000,-  så får man det fraktfritt. Så vi har ett litet lager med leksaker hemma som vi tar fram något nytt från då och då. Idag var ett gyllene tillfälle, då hon var lite sjuk och gnällig.


Här är My när hon "pudrar näsan". Hon ser helväck ut... hon har haft ont om ork idag:-)

Söndag kväll

Under dagen idag har jag fått sota för gårdagens synder hemma hos svärföräldrarna.
Förrätt, varmrätt och godis till efterrätt.
Trots en sjukling och en man som varit borta halva dagen, så har jag inte "unnat" mig något extra. Som jag har för vana att göra när allt inte flyter på som jag vill. Speciellt stolt är jag över att jag inte dök ner till onsum och köpte godis, när jag kom på att jag inte kunde åka till Torp i morgon... det som jag hade planerat såå länge:-(
Jaja, det viktigaste är ju ändå att Mysan blir frisk.

Ingen fika har det varit idag... alla tjejerna har jobbat. Mamma och pappa har nog iofs varit hemma, men ville inte släpa ut My.

Har trott att det varit Måndag hela dagen idag. Konstigt när det blir så.

Imorgon är det dags att kika efter tågbiljetter, för den 21:a åker vi till STOCKHOLMO! Lövly. Jag, My och mostrarna ska slå klackarna i taket.

Här ligger My utslagen bredvid sin paps. Ser ut som om hon har somnat mitt i språnget:-)
image80

Här ser ni mina två kärlekar.
image81

Min lilla tjej

Min lilla tjej är sjuk:-(
Ringde till sjukvårds upplysningen i morse och de sa att det var magsjuka. Även fast jag förklarade att jag trodde att det var något annat. Allt är tydligen magsjuka i deras ögon. Det trodde de att det var sist gång också och tvingade de både mig och My att vara uppe till 2 på natten för att ge/dricka vätskeersättning. Den gången, likaså denna gången hade de FEL.
Precis när sjukvårds upplysningen ringde upp för att kolla läget, så var jag i full gång med att ge henne mat. Jag kan inte påstå att de gillade mitt initiativ, men det ger jag blanka F i.
Hon åt upp och behöll maten, sen sov hon en sväng och när hon vaknade så hade hon feber och var slapp. :-(
Ringde SU igen (trots att jag svär över dem, så hade jag ju aldrig klara mig utan dem:-)), de vet inte vad det kan vara än, ,men har gett henne alvedon och fortsätter med vätskeersättning.
Nu ligger hon och stensover i min famn. Inget dåligt som inte för något possitivt med sig:-)

Längtar till syrran kommer upp och gör mig lite sällskap. Om du läser detta så köp med dig kaffe.

Undrar var mina andra nannys:-) håller hus?
Fast kanske skönast för My att ha det lugnt... om hon nu märker något.

Så här ligger hon nu. Fast i mitt knä, och med duntäcke, och på mage.:-)
image79

Bango Lufsen

Igår kom Göran och Birgitta hem.
De lämnade av allt bagage hemma, sen kom de upp och pratade och lekte med Mysan. Vi hade jättetrevligt med kortspel, ostbricka och champagne. Båda Göran och Birgitta hade nämligen hunnit fylla år medans de var borta. 

Vid 21.30 gick jag och Kristin vidare till Anna. Där väntade Emma på att få revanch i biljarden, så vi åkte nästan direkt till Delfan. Vi spelade 3 ½ gånger. Syrran vann 1 gång, jag 1 gång och Emma 1½ gång. Det är bra när det blir lika så man inte behöver ta till knytnävarna på utsidan sen:-)

Kvällens höjdpunkt igår var i alla fall när jag berättade om det där coola märket Bango Lufsen (Annas variant på BangOlufsen.) Jättekul! Hoppas att hon inte blev fööör sur att jag berättade om det. :-)

Älskade Fredag!

Idag kommer Birgitt och Göran hem och sen till kvällen ska jag ut med tjejerna och spela biljard.

Kristin jobbar till 12 idag och innan dess ska jag hem till mamma och dricka lite kaffe. Kul, för att jag har inte berättat att My kryper. Undrar om jag ska köpa med nig fikabröd!? Mamma blir så besviken när jag glömmer:-) Får väl köpa med mig något och försöka hålla mig själv i skinnet.

Hade behövt storhandla mat idag, men jag väntar nog tills på måndag, då är det inte lika mycket folk på Torp. Skönt när man har med sig My att det inte är trångt som tuusan när man är där.
Vilka vill hänga med till Torp på måndag?
Bilen går kl 09.00, först till kvarn gäller!

Igår;
bytte jag gardiner hemma och gjorde vårfint.
fikade jag med Anna och Marie.
raggade jag äntligen till mig ett förråd till flyttlådorna.
myste jag med My, Edith och syrran.
kom jag hem till en lägenhet som min man städat från topp till tå.
träffade jag Adde och Eva.
gick jag och lade mig tidigt.

Här är bilderna jag lovade igår. Samma solglasögon- 3 heeelt olika stilar.

  


Flugskit

Inte hänt så mycket idag. Fikat och promenerat har stått på schemat.
Nu ska jag snart börja med middag.
Undrar vad jag ska laga?

Har en rolig bild sen som jag ska lägga ut. Det är en fluga med solglasögon. Skitkul flugskit!

Är lite sugen på biljard ikväll, men tror att jag tar det imorgon istället.

Bildspel

Vrålhungrig kommer jag hem efter fikat hos Anna.
Och kan inte tänka på annat än att äta och att hämnas på Anna för att hon tjuvaktigt stal Mys napp tidigare under dagen. Så jag valde att slå två flugor i en smäll.


Ugnen var lite oren,


men Haren Harald verkade inte bry sig. Han hade nog större bekymmer att svettas över. Hihi, "svettas" över. Förstår ni ordvitsen eller?!

Alv-namn

Hittade en kul sida på nätet. Där gör dom om namn till alv-namn???!!!


Inwë Elensar- Kristin Knutsson
Gilraen Elensar- Erika Knutsson
Alatáriël Falassion- Joel Granberg
Lúthien Carnesîr- Anna Svensson
Tári of Dorthonion- Marie Johansson
Gilraen Míriel- Emma Ifver
Gilraen Véneanár- Eva Rahmberg
Inwë Silimaurë- Karin Rolland
Amroth Elensar- Kristoffer Knutsson
Enelya of Dorthonion- Jag
Linwë of Dorthonion- My Lundin


Så nu vet ni hur ni ska presentera er om ni någonsin möter en alv:-)

En kista med 10.075,-

Idag på morgonen så var jag hos barnmorskan och sen blev det kaffe hos Kristin.

Nu ska jag fixa lunch och sen blir det kaffe hos Anna.:-)

Edith ska opereras idag och äntligen bli kvitt sin livmoder... och dess inflammation.

Jag fick tillbaka massa pengar på skatten... jiha! Tur att det går till de behövande:-)

Smack!


5 snabba frågor

5 snabba frågor.
Kopiera dessa frågor, klistra in dem i kommentar fältet och svara sanningsenligt.

1. Vad skulle ni ta med er ut ur er brinnande lägenhet? Inga husdjur/sambos mm, utan en sak.
2. Vad skulle ni göra om ni vann 20.000?
3. Om ni måste byta liv med en person som ni känner för en dag, vem skulle det vara och varför?
4. Om "anden i flaskan" dök upp och erbjöd sig att ge er all kunskap inom ert drömyrke, vilket yrke skulle det vara?
5. Om du var Gud, hur skulle du beskriva dig själv med 5 ord?


Aha!

Oki!!
Vi misstänker nu vad det är som Anna kan ha tagit, efter ett systematiskt sökande.
Fattar inte att vi inte märkte det tidigare... hehe! Huuumor!!
Synd att Acka inte har så mycket av den varan, hihi!
Nerå, det är lugnt. Acka skulle iväg till kontoret och kunde inte hitta pärmen och det var då vi förstod!!!
Hmm, aja. Nu ska Acka bort och hämta den i alla fall, så att han kan börja jobba någongång. Skulle vilja se Annas min när det är han som knackar på dörren.
Skäms, skäms, skäääms!:-)

Kleptomani

Anna har snott något från mig, men jag vet inte vad. Så nu går jag runt som Gollum och letar efter saker som fattas. Precius, vart är du?? En pinsett kanske!? Kanske den rosa mobilen. Hm, fast laddaren är fortfarande kvar.
Jag har tittat efter allt. Bilen, datorn, laddare, mobilen, kameran, My, kuddar, väska, skor, vågen, koppar, matvaror, dukar... JAG HÅLLER PÅ ATT FÖRLORA FÖRSTÅNDET.

REVENGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lunch

Idag ska vi luncha med Karin.

Innan dess så kommer säkert girlsen upp på kaffe, eller om jag kommer till dem.

Alexander är fortfarande sjuk och ska till vårdcentralen alldeles strax. Hoppas att han får någon medicin denna gången.

Min rygg är mycket bättre idag. Kvacksalvar'n visste nog vad han gjorde ändå:-)
Ska inte anstränga ryggen idag, men att bädda sängen går säkert bra!

Ryggskott

Jag har åkt på ryggskott.

Kände hur det knep till i ryggen och sekunden efter en rejäl smärta. Försökte röra på mig och andas, shit vad ont det gör. Konstigt det där med ryggskott, vissa leder kan man röra problemfritt medans andra bara spärras.
Sen började jag fundera- hur gör jag med Mysan, har ska jag kunna ta hand om henne själv om jag inte ens kan resa mig upp från en stol?
Tog en lugn prommis med syrran för att se om det släppte. Det gjorde det inte.
Alexander ringde en kiropraktor i Bovall som lät mig komma dit efter stängning. 18.30 var jag där.

Min tankegång när jag kliver ur bilen.
- Oki, mottagning i sitt eget hus- Proffesionellt!
*Går upp för trappan och där hänger ett 50-tal diplom och annat*
-Eh, det känns som om han försöker övertala mig om att han faktiskt ÄR bra.
*Kommer in på mottagningen*
-KVACKSALVARE, jag vill heeeem!

Så där kommer jag in, lite obekväm i situationen. Han säger åt mig att ta av mig alla kläder förutom trosorna och jag brister ut:
"ALLA?? BH:n också??"
"Nej" säger han. "Den kan jag ta av när du ligger ner"
Tjeeena! Tänker jag. Med det hemmabygget som jag har bak på ryggen så lär han aaalrig få upp BH:n. (För de som inte vet, så kliar det något otroligt mycket på min rygg)
Jag fick snällt klä av mig allt och det var KALLT! Medans jag låg där tänkte jag på att det var tur att jag gått ned lite i vikt och att jag hade filat fotsularna. Konstig man är!!

I alla fall så tar han fram det tunga artelleriet. Nålar i knävecken, massage, strömpuls på det onda området, någon form av sugklocka, fotmassage, ultraljud och till sist gammal hederlig knotknäckning.

När jag kom tillbaka till bilen, skrämde jag skiten ur Kristin. Jag fick huka mig för att komma riktigt nära henne, och jag lovar att det var värt alla ryggplågor jag upplevde på vägen dit.

Nu är det bara att vänta och se om det blir bra i ryggen. Hoppas, hoppas, hoppas,

Socialstyrelsen

Idag åkte hela gänget med Edith till veterinären. Hon fick penecillin och en ny tid för att ta bort livmodern, lillkrabaten anar ingen ting.

Efter det åkte vi hem till Marie och våldgästade henne. Hon såg någorlunda paff ut när vi kom gående. Eller ja, hade hennes ögon inte varit så oootroligt svullna, så hade hon sett paff ut. Nu såg det mer ut som två fasta minirumpor med ticks.
I ALLA FALL, åter till ämnet, så kom vi dit och drack kaffe. Sen blev jag blev oerhört förvånad när jag upptäckte att Marie har massa mat i både kyl och frys. Trodde nog att hon var en sån där ekotjej. Alltså inte ekologisk, utan bara eko... sånt som tomma utrymmen har.

Imorse hade det gått 1 vecka utan onyttigheter, inga snedsteg, inget fusk. Jag hade gått ned 4 kg. Tror att min kropp har fått sig en nyttighetschock.
Så i detta lyckorus klädde jag på mig!
När ruset senare lade sig, hemma hos Marie, märkte jag att byxorna hade krympt!!?? Jag fick knappt någon luft, kände mig yr och kallsvettig. Även fast jag gått ned några kilo finns det fortfarande plenty att ta av... rumpan började sakta, men säkert åla sig upp ur byxorna. KUL att sitta och fika utan känsel i fötterna, pirrningar i vaderna, vener som brister i låren och med en buttcrack som slutar vid skuldrorna. Mina byxor blev helt enkelt alltför överbelastade.
Då kan jag inte annat än fundera över Socialstyrelsen!? De lägger ju näsan i blöt i allt annat- så varför inte även i klädindustrin?
"Varning! Denna vara kan skada din hälsa allvarligt"
"Varning! Denna vara kan försämra blodflödet och minska fruktsamheten"





Anna

Det här inlägget dedikerar jag till dig.

Du är antagligen sjusköterska på akuten då...

*Du har fått en rynka mellan ögonbrynen av att ha försökt låta bli att andas in de olika mänskliga dofter du stött på genom åren.

*Din urinblåsa har en kapacitet som fem andra personers tillsammans.

*Du nånsin haft att göra med nån som anser att förstoppning i fyra timmar är ett fall för akuten.

*Du nånsin haft en patient med en näsring, en ögonbrynsring samt tolv öronringar som sagt: "Jag är stickrädd".

*Dina fötter är något större och något tjockare än Fred Flintas.

*Ditt immunförsvar är så välutvecklat att det vid ett par tillfällen dödat mullvadar i din trädgård.

*Du tycker att du haft en rejäl lunchrast när du hunnit ta en kopp kaffe och sedan faktiskt hunnit dricka upp den innan den kallnat.

*Du har blivit utsatt för så mycket röntgenstrålar att du ser det som ett preventivmedel.

*Du blir helt förstummad om du ser nån som faktiskt håller för munnen när han hostar.

*Du har återkommande mardrömmar om att bli jagad och överkörd av den bärbara röntgenmaskinen.

*Du går långa omvägar runt äldre, skröpliga personer i köpcentret därför att du inte vill riskera att behöva utföra hjärtlungräddning på din lediga dag.

*Du planerar middagsmaten när du håller på med en magpumpning.

*Din idé om perfekt timing är när det kommer ett akutlarm just när du slutat ditt skift.


Låt oss inte glömma

...och låt oss inte glömma Anna!
Henne ska vi också träffa imorgon.
Fika och mys med Anna.
MysPys MysPys med Kling och Klang!


Imorgon girls är det almenackan som gäller, min är i alla fall fasligt tom på aktiviteter.
Vi måste skriva in:
* gym
* shopping
* fika
* trädgårdsarbete
* shopping
* nästa utgång
* mitt födelsedagskalas
* sommarens första bad
* shopping
* bestämma min födelsedagstårta
* biljardkväll
* shopping

Bacon

Nu har My somnat och jag och Alexander sitter framför datorerna. Mysigt va?!:-)
Tänkte att vi skulle spela lite poker sen, men mitt nagellack måste stelna först.

Tack för tipset om baconen, syrran!
Det är såå mycket enklare att göra bacon i micro, än att steka dem. Enkelt, inget spill och de blir helt perfekta!

Imorgon ska vi äta lååånglunch med Karin. Det ska bli jättemysigt!

Vad är det mer som händer imorgon!? Hmm, inget mer tror jag...
JOOODÅ, det viktigaste utav allt. Marie har ju kommit hem, så henne måste vi träffa... mys!

Sitter och planerar 3 april i huvudet. Det kommer att bli så bra!
Först så träffas vi hemma hos någon och äter och sen så drar vi ut!! Kuuul!

Da Foxy

Förmiddagsfika hos Kristin idag.
Jag kom ner snyggare än på riktigt länge, med svarta leggings och en svart/vit randig halvlång tröja. Kristin var lika entusiastisk över kläderna som jag.
Sen kom Anna.
- Hoppsan! Det ser ut som du glömt tagit på dig byxor idag, Jenny.
!!!???
No comment:-)

Om ett tag ska vi kika hem till mamma och pappa och ta en kopp kaffe.

Smink

Tänka sig vad mycket smink kan göra!
Detta är före och efter makeup!
Ruggigt, jag vet! Och de undrar varför man inte vill komma på morgonkaffe.


    


    


  


Hehehe, tacka vet jag naturlig skönhet!
 

Stötta mig!

Jag är såå godissugen. För första gången känner jag ett sånt otroligt sug efter godis. Undrar om kroppen är inställd på att det är helg och att man brukan unna sig lite då:-(
Stötta mig nu i denna jobbiga stund!
Syrran, du vet vad som skulle sägas, men du jobbar ju!

*hyperventilerar*

Biljard

Igår kväll efter middagen med tjejerna drog vi och spelade biljard.
Jag och Emma spelade mot varandra, Emma var bra- men jag var snäppet bättre!
Nerå, Emma ledde hela vägen och på slutet så hade jag riktigt flyt... Jätteroligt!

Sen när jag kom hem myste jag och Alexander framför Tv:n.

Ni vet det där att man säger att man inte kan ta igen förlorad sömn. Alltså har man sovit lite ena natten kan man inte sova igen det nästa natt. Jag vet inte längre om jag tror på det. Mysan har ju sovit dåligt de senaste 2 dygnen, men igår  slocknade hon vid 16 och sov fram tills imorse kl 09, därimellan två "matpauser". 17 timmar???!!!

Idag är det strålande väder och på schemat står det promenad med kaffepaus och Kungshamn-shopping. Undrar om jag ska vänta och promenera med syrran eller om jag ska gå själv nu... hmm.

Idag var jag bjuden till Irinas premiär. Det är tjejen som gör mina naglar och hon har precis flyttat in till en salong. Vet inte om jag orkar gå dit, kanske gör så att jag går förbi när jag ändå är ute och går... undrar om man ska ha med sig en blomma? Nee...

Anna- Vaddå öhh? Nu tror ju jag att du blev sné och det var ju inte meningen. Kling & Klang- det är ju störtskönt!

Syrran och Anna på Bella.
image60


Anna är jättenöjd med sitt spel... dock kör hon efter sina egna, hemmagjorda regler.
image61

Kling och Klang

Måste förtydliga min glädje över att Kling och Klang skiljs åt denna helg. Marie på fotbollskupp och Anna är kvar här. Nu kan de inte längre gadda ihop sig, utan nu är min och syrrans storhetstid kommen.
He he!


Buffé

Efter fikat idag gick jag och Anna hem till mig och åt lunch. Idag blev rester från igår- en mexikansk soppa på köttfärs, bönor, paprika och massa starka kryddor.

Efter det åkte vi ut till Kungshamn för att köpa en våg till mig. Hittade en jättesnygg våg till ett riktigt bra pris... jag är helnöjd! Dessutom hittade jag massa annat snyggt som jag vill ha, men det får bli när man börjar jobba lite.

Ikväll ska tjejerna träffas på Bella och äta buffé. Det blir jag, Anna och Kristin och kanske Emma. Marie ska iväg på fotbollskupp??!!...titta inte på mig, jag har inget att göra med hennes skruvade fritids sysselsättningar!
Vi får se om jag går själv till Bella eller om My följer med. Alexander kanske känner sig bättre till kvällen.*hoppas*


Detaljer

My vaknade vid 7 imorse, somnade om till 9.30. Underbart! Fast annat kan man inte räkna med eftersom vi hade Jobbig natt nr 2 inatt. Puh! Ska försöka att inte tänka på det, så kanske man inte blir lika trött.

Ska möta upp Anna om 15 min och ta en prommis till Marie och dricka kaffe. Mums!:-)

8 dagar kvar, sen kommer Birgitta och Göran hem! Då är det POKER som gäller!!! Nerå, om ni läser detta så lovar jag att jag ska låta er bli hemmastadda innan... i några timmar!

Alexander är fortfarande sjuk, massa feber. Hoppas att det går över snart!

Invigning

När något ska invigas och ha premiär så står det ju överallt i olika tidningar.
Svinesundsbron- avspärrningar, määängder av folk firade, kungen höll tal och ja, till och med Lars-Erik Knutsson kom för att gratulera.
Push- nyöppnade innekrogen i Göteborg. Alla var där, ett fåtal var snygga nog att komma in. Champagne gick inte att köpa i baren... för den serverades gratis av vackra flickor.
Så med ett styng av orättvisa i hjärtat, så vill jag fira premiären av de nyöppnade kassa-rull-bands-diskarna på Konsum, Hunnebostrand. Må de hålla länge och vara till god nytta!
*poff*
*öppnar korken till den nykolsyrade sodastreamflaskan*
Ett fyrfaldigt leve; Hurra Hurra Hurra Hurra


I'm on a roll!!

Nu har jag storstädat hemma. Jätteskönt att ha det gjort. Ni kanske tycker att det är att slösa bort det fina vädret på utsidan, men faktum är att det är när det är fint väder ute som jag får som mest energi att städa!

Skulle ta emot en leverans till Anna idag mellan kl 13-15. Leveranskillen var nämligen tvungen att ha en underskrift och Anna var ju i skolan, så JAG ställde då upp.
Men vart var jag då?
Jo, jag var allra längst ut vid lökholmen och promenerade. Varför kommer sånna gubbar alltid när man inte är hemma? Eller när man har glömt det? I alla fall så fick jag springa hela vägen hem för den skiten. Närå, skämtade bara. Jag bad bara leveranskillen att fara och flyga och att han ALDRIG skulle störa mig igen. Nerå, skämtade igen. Wooow, I'm on a roll!!

"Nej Jenny.....du är inte ful! Men Marie har en tendens att vränga och vrida kameran ur alla vinklar och helst när man inte är beredd!!! That's life! Men ful är du inte:-)
Kram Maja"
Tack Maja, för dina fina ord. De värmde! Jag hade en liten svacka i mitt självförtroende och du hjälpte mig upp. Tack vare dig och min återvunna självkänsla,  står jag åter igen över alla andra.


Titta, jag är glad igen! AnnaCarin och sätesfjädringarna- inte lika glada, med min något överviktiga rumpa pressandes nedåt till bristningsgränsen.
image59

Våren

Nu är våren här.
Efter att jag, Marie och syrran hade fikat idag började jag med lunchen. Superbra kock= supergod & supernyttig lunch! Idag blev det laxfilé med en grönsallad som jag lyxade till med lite fetaost. Jättegott!

I alla fall så ringde Eva och frågade om jag ville ut och gå en sväng idag. Så efter lunchen traskade vi iväg på en 2 timmars promenad i det sköna och varma vårvädret... eller ja, 40 min promenad 1 timme och 20 min fika. What ever!

Jag har planerat en ny "grej" på bloggen, som kommer att vara skitkul!! Håll i hatten, det kommer inom kort ett inlägg om just detta.

Ett tips- skriv in min blogg bland era favoriter på datorn, så slipper ni skriva det långa namnet varje gång;-)


Här har ni en bild på lille Adrian och hans mamma Eva. Lovade Eva idag när vi var ute och gick att hon fick lämna in klagomål på bloggen om hon inte gillade bilderna. Är denna godkänd?
image56


Titta här vad vi såg på promenaden. Nej, det är inte Edith. Det är en ekorre... söt!
image58

Tävlings facit

Ingen svarade rätt!!
Det är Anna som är ägare till benet i bild.
Tjejerna har haft en tävling i vinter om vem som kan hålla ut utan att raka sig längst.
Vinnaren får 500,-
Jag klarade mig i kanske 1 månad, sen var jag ute.

Kram

image55

Tävling

GLÖM EJ TÄVLINGEN SOM GÅR UT IKVÄLL!
LÄNGRE NER PÅ SIDAN!

Frukost hos Anna

Idag åt vi frukost hos Anna. Det var jättemysigt!
Hon hade fixat med ägg, rostbröd, juice, oboy, kaffe, grönsaker och massa mer. Jättegott för alla utom mig... som hade med mig min egna skål med vägd fil och en halv banan:-( Mysigt var det i alla fall med frukost-sällskap.

Annas mamma kom på besök och drack en kopp kaffe med oss. Hon är jätterar, Anna!

Syrran hade med sig Edith (hennes hund) och Marie hade med sig Kajsa (hennes hund). De två leker alltid som galningar. De kan hålla på i flera timmar i sträck... skitkul!
Kajsa (tax) har så korta ben, så när hon nyser dunkar hon i nosen i golvet... också jättekul!

Frukostbordet hos Anna, och min inplastade filskål...
image48


Hade inte du blivit rädd av att se det här ligga bredvid dig i sängen. Vi känner med dig Jocke.
Fatta eller!!?? Lika som bär! Marie och Snape (läraren i Harry Potter)
  image51


Från vänster; Edith och Kajsa. Vet ni vad som rimmar på Kajsa- jo, Kajsa Bajsa... och det var precis det hon gjorde också... på Annas sovrumsgolv:-)
image52


Shit Anna, dina katter är bra bortskämda, du! Tänk om en annan hade det SÅ bra.
image54

Andas

Hur länge kan man hålla andan?

Dag 2 utan socker.

Nu har jag precis ätit middag. Pytt i panna blev det, och med dagens tidigare kalori-intag så kan man verkligen snacka om PYTTe PYTTe i panna. Nåja, hungern river ju inte i magen längre eller jo, det gör den. Fast inte längre som en varg, uten snarare som ett mindre lodjur.

Vi tänkte spela lite biljard i kväll, men Alexander skulle iväg på möte så det blir till att hitta på något här hemma istället. Utan att äta något. Fast man får ju tänka på mat och lukta på mat och titta på mat och läsa i kokboken om mat och fantisera om mat och...

Vad konstigt det känns när det är så ljust på kvällen nu. Samma känsla varje år... glädje och lycka och framförallt känslan av vår... *och grillfest med sallad, potatis och en hel gris som rullar på spett ovanför brasan* Oj, vad hände! Råkade visst låta tankarna flyga iväg lite.

Idag kom Marie hem från Skara i alla fall. Kul att ha dig hemma igen! Vi har saknat dig i massor.

47 timmar utan blogg

I helgen har det inte hänt så mycket. Alexander har ju varit bortrest, så jag har hängt borta hos mamma och pappa en del... underbart att kunna åka dit och få maten serverad... lyxigt!

Inatt vid 03 kom Alexander hem och vid 06 gick han upp för att jobba. Tycker lite synd om honom.

Sms:ade precis Göran och Birgitta (Alexanders föräldrar), de har varit i Usa ända sen jag startade denna blogg, så där har ni anledningen till att vi inte har träffats något de sista. I alla fall så smsade jag dem för att säga att de kan gå in på denna blogg om de vill se bilder på mig och läsa om mig... eller om de kanske, möjligtvis vill se My lite:-) Hoppas att de kikar in- komsi komsi, ytterligare en till i mammas statistik!

Tittade på körslaget i Lördags??!!!?? Skitdåligt, tycker jag. Kunde inte ens förmå mig att titta på de första 10 minuterna innan jag började zappa. Håller ni inte med??

Detta åt jag igår till lunch. Fettsnål tonfiskröra med mörkt bröd. Mmm gott, tänker ni. Då säger jag så här- det hade varit mycket godare med vitt bröd, vitt bröd med massor av snabba kolhydrater... mmmums!
image43


Jag har upptäckt att det är populärt att sätta ut före och efter bilder på bloggen. Jag kan ju naturligtvis inte vara sämre. Här är två bilder på My efter badet, gissa före och efter:-) Hon känner dock ibland att hon hade velat haft mer volym i håret. 
 

Glöm nu inte tävlingen nedanför!


RSS 2.0