Tävling

Tävling!
Gissa vems ben det är som syns på bilden.
Alternativen syns under.
Vinn en hemlig present.

Tävlingen avslutas Ons 2/4 23.59


Eftersom bloggen har försökt byta plattform, så har tävlingen ej kunnat genomföras ordentligt.
Därför startar jag den igen. De som redan har skrivit är fortfarande med.
Nytt slutdatum på tävlingen är Ons 2/4 23.59
image36



Marie Sune Alexander Anna Kristin
image39

Skriv vad ni gissar på bloggen.
Jag drar lott om vem som vinner och skriver sedan på vinnarens blogg:-)


Våg

Ska strax åka till Kungshamn och köpa mig min första våg... lite pirrigt! Alla har väl tänkt tanken på att alla vågar man någonsin stått på kanske har visat fel, och att man faktiskt i verkligheten har just DEN DÄR kroppen. Att man har gått runt alla dessa år och inbillat sig sina kärlekshandtag, dubbelhakor och värmeutslag på insidan låren om sommaren. *håller tummarna*

Jaja, jag ska se om jag kan få med mig syrran till Kungshamn i alla fall. Alexander är ju bortrest, så honom kan jag ju glömma, Marie är kvar i Strängnäs och gör sin praktik i 2 veckor till och Anna sitter med snoken i sina läroböcker hela dagen.

Sthlm

Kristin kom hem till mig efter jobbet igår vid 21 och då satte vi oss i soffan med varsitt glas rosé och ostbricka. Jag bara älskar ostbrickor!!
Hon sov över hos mig för båda våra killar är ju bortresta:-(. Men men, det var ju trevligt att få lite sällskap. På morgonen nu så kom Anna upp och drack kaffe med oss.

På fikat så började vi planera vår Stockholms-resa. Vi ska till huvudstaden för att shoppa, äta gott, parta och för hoppningsvis gå på Grönslund. Är det någon som kan tipsa om ett bra hotell? Eller andra kul grejer man kan hitta på?


Inne & Ute

Min inne och ute lista.

Läs och våndas, nördar!

INNE
 Långklänning
Alfapet
Lugg
System kamera

UTE
Facebook
Vintern
Coca Cola
Blekhet

För er egen skull hoppas jag att ni inte sitter inne med en Coca Cola i kylskåpet:-)
Känner sig någon träffad?

Anna, vad gör du? Varför är du inte här och dricker kaffe med mig? Du har ju inte gjort något nyttigt på hela dagen... och kom inte och säg att du pluggar, jag har tittat på dig i kikaren hela dagen och du har inte gjort ett smack!

*dukar fram ett till koppunderlägg*

Frukost

Idag gick jag upp med Alexander vid 7 och gjorde honom sällskap när han packade. Han och Joakim ska nämligen flyg ner till Kroatien. Jag hoppas att resan blir bra, trots omständigheterna.

Strax innan 9 gick jag och My ner till syrran för att äta frukost. Mamma, Stoff, Erika och Joel skulle också dit. Satt och myste och pratade ända till dess att de var tvugna att åka till tåget (Erika och Joel ska hem till Sthlm) och Kristin till veterinären med Edith.

Nu tänkte jag faktiskt börja lassa ner saker i flyttkartonger. Jag tänkte börja med Mys urväxta kläder. Stryka och vika ner. Sen tänkte jag fortsätta med jul- och påskpynt. Vi får se hur länge kartongerna räcker.

Hur går det borta i Karlskrona, Marie? Lär du dig något på praktiken?

Det här var en av de bilder som jag tog ute på promenade igår.
image34

Här är stora Syster Yster med lille Joel. Erika berättade fär mig att folk brukar fråga vilket land Joels pappa kommer ifrån:-) Jättekul för oss som vet att han kommer från Norrland!!
image35

Inte direkt något

Idag åkte brorsan till Usa igen. Vi kommer nog inte träffas förrens till sommaren igen. Tur att det finns internet och telefon:-)

Efter att bilen blev fixad åkte jag, My och syrran in på Torp och handlade lite. Babygrind, mat och smink.

Har varit på promenad en sväng idag och tagit lite bilder. Tycker verkligen att det är hur kul som helst att fota. Önskar mig en systemkamera i present någon gång:-)

Träffade Annas föräldrar när jag satt och solade utanför Bella. Hade aldrig sett hennes pappa innan. Ni vet- man har en bild i huvudet och de stämmer inte alls, men denna gången gjorde det de.

Ska hem till Hästedalen en sväng idag med. Hade först tänkt att vara hemma och spela poker,men eftersom det är Erikas sista dag här så vill jag ju träffa henne och Joel.

Vill ni se en supersöt bebis prata??
kristin84.blogg.se

En annan form av E6- rand

Gissa vad som hände förut. OK , jag berättar! My var nakenfis på golvet och passade då på att både kissa och bajsa. Jag skyndar dit och bär henne till duschen... hon bajsar hela vägen in till duschen. Jag vänder mig om för att ta av mig strumporna(typ 4 sekunder) när jag vänder mig om har My ålat sig ur duschen och gjort ett långt bajs-spår efter sig. Fan, vad glamoröst!!!:-)

Idag var jag ute på prommis med storasyrran och när jag kom hem åkte jag och andra syrran och Anna till solliden och köpte blommor. Jag köpte bara lite snittblommor, medans Anna och Kristin storshoppade.

På kvällen gick vi till mam och pap för att äta räkor. Det blev lite förseningar här och där, och till slut så var inte klockan mindre än 21. Då började vi äta.

Nä, nu ska jag sova. Bilen gick ju sönder på vägen hem från flygplatsen i torsdags, så imorgon kl 07 ska jag till Uddevalla för att få den fixad. Hurr, va tidigt!!

Snittblommor för 50.- håller sig fina i nästan 2 veckor. Absolut värt det!
image35

Nyhemkommen-från-semestern-depression

Nu är vardagen här igen.

Gick upp i morse och gjorde de vanliga "hemmafru" sysslorna. Bädda, tvätta, vika in tvätt, sätta på kaffe, diska, frukost mm. Som tur var kom Anna och Kristin upp och räddade mig från tristessen.

Jag tror att jag behöver ändra riktning på mitt liv. Men det hade ju varit en fördel om man hade vetat åt vilket håll man skulle gå. Vad vill jag bli? Ska jag skriva klart den där boken? Ska jag börja fokusera på träningen?

Ibland känns det som att jag bara går och väntar. Man har ingen lust att städa, pyssla eller göra fint i lägenheten för man ska ju ändå flytta härifrån. Man känner ingen motivation till att börja plugga eller hitta sitt drömjobb... man kommer ju förhoppningsvis bli gravid igen och då måste man ju ändå lägga allt sådant åt sidan.
Jag vet att allt detta är en bit fram i tiden, men det stoppar mig ändå inte från att känna så här vissa dagar.

Jaja, får väl gå ut och ta en prommis. *håller tummarna på att det blåser upp till storm*

Mina vänner

Nu har hela familjen gått hem. Vi åt gulasch med sallad och bröd, jättegott, älskling!

Anna har tydligen åkt på tyck-synd-om-mig-flunsan. Så henne lär man inte se på några dagar... om man inte våldgästar henne imorgon, med honungste, halstabletter och nybakat bröd. HE HE, NEVER GONNA HAPPEN!!!

Marie har haft en sån där jobbig dag, sådana som vi alla har då och då. Personligen så tror jag att det har med vädret att göra!Fan, det är inte kul Marie... hoppas du gjorde något åt det... typ köpte en mega godispåse eller något. *eller undrar om det bara är jag som tröstäter i detta gänget*. Mina tips till dig fröken är följande-
# Kika in på Vings hemsida och planera nästa semester.
# Unna dig något på nelly.se's webshop.
# Titta ut genom fönstret och se att det finns så många som har det sämre än du
# Till sist- Ta en dusch och RAKA BENEN FÖR F*N. Bara tanken på den skiten gör till och med mig deprimerad.

Kristin kom upp i alla fall.

Nu ska jag Betapeta lite!!!

FikkKKKkkka

Hela familjen ska hit ikväll och äta kvällsmat. Tror att det blir gulasch-soppa, men är inte riktigt säker än.

Jag och My pulkade idag, för andra gången detta året. Även denna gång fick jag dra pulkan på asfalten 3/4 av turen. Man tror helt enkelt att det är mer snö, än vad det faktiskt är.

Har försökt få fatt i fika-kamrater idag, men det lyser med sin frånvaro. Försökte till och med en fuling på Anna, där jag hade My som lockbete. Hon svalde det inte:-(
Kristin- My väntar fortfarnade på att få blöjan bytt!!
Marie- Istället för att sitta hemma och uggla, så kan du väl sitta här och uggla. Ingen saknar dig på praktiken, du är mer som ett störande objekt för dem ändå. Jag däremot uppskattar ditt sällskap.
Anna- 50 meter bort. 50 METER. Är det för mycket begärt av mig att vilja ha någon att dricka kaffe med... och köper mjölk till mitt kaffe... och passar mitt barn... Va!!?? Är det för mycket begärt?

Jaja, nu är det väl dags att inhandla lite mat. Har fortfarande inte handlat någon mat efter det att vi kom hem från semestern:-/

Spock- Biim me up!

My vaknade tidigt i morse och när jag tittade mot spjälsängen såg jag att hon stod upp. Det är framsteg efter framsteg. Vi gick upp tidigt och pysslade hemma, jag städade och My testade allt nytt hon lärt sig de senaste dagarna. Nu är jag helt utmattad, det tar på krafterna att springa efter henne hela tiden. Hoppas att hon lugnar ned sig lite när dessa färdigheter blir "gamla nyheter".

Träffade även arkitekten idag och gick igenom de sista ändringarna på huset. Det kommer verkligen att bli vårat drömhus. Allt är väldigt väl planerat och nu har vi även bestämt kök. Nu ska vi sikta in oss på de tre badrummen.

Mitt "nya liv" är fortfarande igång, även fast semestern och påsken har varit fylld med mat, dryck och godis. Imorgon är det nya fräscha tag. Sallad, sallad, sallad!!!

Imorgon ska vi träffas hemma hos mam o pap och ta en frukost, alla syskonen samlade. Det är inte så ofta det händer, så när det väl gör det är det högt prioriterat.

Var hemma hos mam o pap nu en sväng på kvällen. My är ju min söta, goa lilla bebis, men jämfört med Joel så känns hon nu som ett knubbigt, stormande, skrikande Mac3-plan. Erika och Joel ammar i fåtöljen och den bilden ser så fridfull ut. Zoomar man sen ut, så ser man en snorig bebis i warp-speed dragandes i skor, sladdar, dukar och hundsvansar. Pustandes och stånkandes ålandes runt på golvet, ständigt efter jakt på saker att bita på. Då och då ett vrål av förtjusning och däremellan någon form av host-läte. Även fast man känner sig helt utmattad i kroppen, så kan man inget annat än att le.
Och jag säger bara en sak, Erika- Ett halvår! Vänta ett halvår:-)

Tack o hej leverpastej!

Virvel-vinden
image32

Kryp lilla My, kryp

Idag var jag, syrran och syrran:-) ute på prommis. Gick förbi sjöboden och kollade till mamma och pappa som var där för att städa upp lite. Sen gick vi vidare till Eat och tog en liten lunch innan middagen på Kanten ikväll. Det var jättemysigt att det var öppet där såpass tidigt på dagen.

När vi kom hem var kaffet klart. Mitt under kaffet så tar My sina första kryp-steg. Två steg frammåt och två steg bakåt. Jag blev så paff och My verkade inte ens som hon märkt det:-) Jag trodde att nog att barn tar första krypet med ena handen och sen senare kanske med en hand och ett ben eller kanske står och gungar på platsen ett tag innan de efter några veckor tar det där första krypet. Men men, jag blev jätteglad för Mysans skull. Nu blir det mog inga lugna fikor på bortaplan längre:-)

Måste berätta om My nyss-
My sitter upp i sin spjälsäng. Hon är jättetrött, men vägrar somna. Hon grinar inte, utan sitter upp och drar i en nalle som hänger på sängkanten. Denna nallen spelar en godnatt-visa varje gång man drar. Man hör hur hon drar i den med jämna mellanrum i ca 15 min och tillslut så tystnar den. När jag går dit för att kika till henne så sitter hon upp och sover, lutad mot spjälorna och med nallen fortfarande kvar i handen. SÅÅ gulligt!

Nu ska jag strax börja att göra mig iordning inför middagen ikväll. Jag har 16 min på mig.

Mys och pys påsk!

Påsken har varit härlig! Igår åt vi i massor och sen lite till. Jag tycker verkligen om när hela familjen samlas.

Nu under påsken kom ju Freddan (brorsan) hem till Hunnebo. Det var verkligen jätteroligt att se honom, känns som att det var jättelänge sen... även fast det inte var det:-) Han hade köpt kläder till Joel och My i Usa. Jättefina sommarkläder.

Vi spelade spel på kvällen- Kranium. Vi i vårat lag hade skit-otur. För att summera- Jag var grym på att imitera Bruce Lee, Freddan var kass på att imitera Peter Harryson, Johan filmade och fotade hela tiden, Kristin ville att alla skulle vara sams, Erika kan hela låten "Jag ringer på fredag", med Lasse Stefans *konstigt*, Alexander fuskade med tiden och Stoff kunde modellera lera till nappflaska.

Glad påsk!


Semesterbilder

Har massa härliga bilder sen semestern på Gran Canaria som jag tänkte lägga ut. My är ju så otroligt söt i sin nya solhatt:-)

Jag och Alexander har blivit så inne på biljard sen vi var på semestern. Som tur är så har lilla Hunnebo ett ställe där de har biljardbord, så där kommer vi nog att hänga en hel del det närmaste. I kväll så nämnde till och med Alexander att han ville köpa en egen biljardkö för att förbättra hans spel. Jättesött och jättenaivt:-)

Denna familjen tycker ju om att shoppa, men på denna semestern blev det inte så mycket av den varan. Kanske lite för att vi inte kunde ta taxi till något shoppingcenter, utan var tvungen att gå i små skitbutiker där försäljarna börjat pruta innan man hunnit kliva in i butiken. Munnarna går som k-pistar... 100, 99, 90, 80, 50, 45, 20, 18, 17, 16, 10, 9, 8... 8 euro, my friend, come on 8 euro!!!
Det som vi i alla fall fick inhandlat var en morgonrock till Joel, som han kommer att vara stor nog om si så där 2-3 år. Ett par flaskor rosé och en Louis Vuitton- väska till mig. Ja, jag vet dom är dyra, men jag lyckades pruta ner den en hel del och priset slutade på ett par svenska hundralappar. Och nej!! Den är inte fejk!! Försäljaren utanför tatoo-studion kunde gå i god för att den var äkta!:-)


Ser ni resfebern?? My sitter förväntansfull och väntar på incheckningen på Landvetters flygplats.
image26

My posar med sin nya solhatt i hotellets lobby.
image27

Grymt nöjd med settet. Solhatt, solkläder och med matchande napp!
image28

Från vänster, jag, My, Smilla och Sofia. Småtjejerna tyckte att det var skitkul att träffas, innan de förskräckt insåg att de köpt likadana badkläder. Pinsamt och orutinerat!
image29

Alexander tycker att han ska få läsa sin bok i fred, men My håller inte med:-)
image30

Trots förkylning, passade vi på att bada ett par gånger i poolen. My loves it!!
image31

Kanten

Igår kom vi hem kl 18, efter att ha rest sen 05 på morgonen. Acka och My tittade lite på film, medans jag själv tog mig en lång dusch för att sedan piffa till mig och gå ut.

Både Eat och Kanten hade premiär igår. Vi (jag, Kristin, Anna, Marie och Emma) valde att gå till Eat och äta först. Jag valde sushi, för det älskar jag. Sen bjöd Martin på en efterrätt, som var egenkomponerad med lite av varje från dessertmenyn. Det var lövly!!!!

Efter vi varit på Eat, så gick vi till Syrran och drack vin och tjatade. Det var verkligen jättekul! Synd att Anna gick hem, men hon missade inget. Äh, vem försöker jag lura... HON MISSADE MASSOR!!
Bland  annat så kom vi fram till att- Kristin är en superbra baseboll-boll (eller vad det nu är för något som Tom Hanks polar med i "Cast Away"), Marie har snygga lår och är som ett ägg, hade det funnits ett Moder Theresa-pris så hade i alla fall Anna varit nominerad, Emma är jättesöt och till sist vad alla vet om öldrickare, men ingen talar högt om;-)

Sen var det La finale!! Kanten!!
Det var många man kände och det var kul att se att så många hade tagit sig ut, trots isande blåst och duggregn.

Sist, men inte minst- jag hade lätt kunnat vara på semester en vecka till, men ändå så är det riktigt skönt att vara hemma. Har saknat tjejerna här hemma!!

Middagen på Eat. Och jag som precis hade lärt mig självutlösar- funktionen. Det uttrycket kan misstolkas, jag vet:-)
image24

Jag och Emma tycker om varandra! Emma, you lucky girl:-)
image25

Joel

Idag skyndade jag hem tidigt till mamma och pappa för Erika, Johan och Joel var där. De har åkt ner för att fira påsk med oss. Joel var helt bedårande och det var verkligen underbart att äntligen få hålla honom.

Pappa fyllde år idag och vi gav honom ett brevlåde-presentkort. Vi tänkte ge honom ett fyndigt och roligt kort som skulle likna ett riktigt presentkort, men det blev så illa. Skitfult rättare sagt... men vi gav det ändå!

Jag och My pulkade till Hästedalen idag och när vi kom fram så var hon jätterosig på ena kinden. Tänkte inte så mycket mer på det, men sen blev det värre. Kinden blev varm och hennes öga rann en massa och så tog hon sig på örat då och då. Tillslut åkte vi in till Lysekils sjukhus och fick träffa en läkare. 20 min senare var vi på väg hem med penecillin för bihåle-och öroninflammation:-(
Stackars min lilla tjej. Nu ligger hon i allafall och sussar...

Kram kram


Sol, bad och nästäppa!

Landade ganska sent i torsdags kväll.  Allt gick bra med My, det enda var bara att hon fick sig en förkylning pa planet. Hon vaknade snorig och febrig pa fredag morgon. Idag mar hon mycket bättre.

Hittills har vi suttit en del vid poolen och solat och lekt. My har fullt upp med att hinna med att nicka at alla som tittar pa henne. Hon kommer nog ha nackspärr innan vi kommer hem:-)

Vi har även promenerat pa stan en sväng och kikat i butiker. Det är en av mina favourit sysselsättningar utomlands, förutam att sola da! Pa mandag ska vi iväg en sväng till ett stort shoppingcentrum och kika om vi hittar nagot roligt att köpa. Jag ä sugen pa nagot roligt linne:-)

Vi skulle träffa Jörgen och Sofia här nere, men nu far vi se hur det blir eftersom My är förkyld... sa att hon inte smittar Smilla. Det viktigaste är att hon är frisk inför flygresan hem och lagom tills vi träffar Joel!!

Nu ligger My och Alexander och sover middag och da passade jag pa att smita hit och kika pa natet:-) Ska nog ta en prommis och köpa My ett parasoll och mig en glass:-)

Hoppas allt är bra hemma! Här är det sol, varmt och lövly:-)

Gran Canaria

Nu åker vi snart!!
Det enda som är kvar att göra nu är att tömma kylskåpet på att som kommer att hinna bli dåligt innan vi kommer hem och gå ut med soporna. Skönt!
Så nu sitter jag med en kopp kaffe och längtar.

My sov gott i natt med!!! Tredje natten på raken, det är stort! Hon somnade igår vid 19 och vaknade till en sväng vid 20. Sen satt jag därinne i kanske 30 min tills hon somnade igen. Det kanske låter mycket, men med tanke på att hon brukar vara uppe till typ 22-23 så är det suveränt bra!
Hon vaknade till en sväng i natt, men då låg jag kvar i sängen och bara sa sssch. Det räckte.

Igår såg jag inte Anna på hela dagen och i förrgår såg jag inte Anna på hela dagen heller. Hon har suttit hemma med näsan i skolböckerna, det måste man ha karaktär för att klara!!

Igår kväll åt jag och Alexander lite ost och kex och varsitt glas rödvin till det, medans vi packade. Sen kollade vi på Greys. Det är såå bra!!

Joel i tidningen

Hej svej Joel.
Igår var Joel, Johan och Erika i tidningen. Herre, vad söt han är! Det går verkligen i släkten! Nu är det inte många dagar kvar tills jag får träffa honom:-) Längtar såå!

Till påsk kommer brorsan hem också från USA. Det ska bli lövly att träffa hela familjen samtidigt. Kul kul! I påsk ska jag stå för potatisgratäng, ägg-halvor och prinskorv. Tur för familjen att jag är så bra på att laga mat.

Nu är jag iaf färdigpackad och skulle jag ta ett kort på hela bagaget, så hade ni trott att det varit ett skämt. *svettas*

Var inne i förrådet förut och letade fram lite sollotion och sommarskor. När jag öppnade dörren så slog en stank emot mig som ett slag i nyllet. Jag tror banne mig att det sprungit in något där och dött.
Trots stanken, så gjorde jag mig hemmastadd där rätt fort. Kan ni inte komma in i förrådet och få sånt där sug att rota... inte städa, utan rota! Åhh, där var dom coola skorna, som jag använde nyår -99. Nämen se på tusan, är det inte mina gamla dataspel. Wow, där är mc-kläderna jag köpte när jag skulle försöka verka äventyrligare än vad jag verkligen är. Nostalgin tog dock ett abrubt slut när jag i min blåögdhet försökte få på mig min studentklänning.
Pang, så smällde jag igen dörren. Må den vara stängd länge.

Nu ska jag kaffeinera mig.

Här är annonsen om Joels födelse!
image23

Runt mitt finger

Jag har dig lindad runt mitt finger. (Hur gör man en smiley med ett hånleende:-))

Fika-dag-maraton

Idag var jag uppe med tuppen!
Ska hinna städa lite och packa klart innan My vaknar.
Igår syndade jag lite när vi var hos Sebbe och Veronica. Hon hade bakat en hallonpaj, så det åt jag en liten bit med vaniljsås:-/, men men lite får man väl unna sig ibland.
My somnade i min famn vid 21 igår och när vi kom hem en timme senare och lade henne i hennes säng fortsatte hon sova. Trodde hon skulle vakna så som hon brukar göra. Det var skönt att ha lite tid själv, så vi kunde packa lite.

Idag är det fikadag... det är väl kanske alla dagar nu när man är mamma ledig, men idag är det fikadag-maraton:-)
Vi ska träffas några styckan upp hos Eva och sen ska jag hem och så tar vi säkert en fika här med.

Tror inget annat händer idag.

Kram

Nanny

Packar till resan på torsdag. Herre, vad mycket det blir. Hur ska jag få plats med alla mina prylar? Jag måste nog banta ner på Mys saker... blöjor-behövs det??
Ehh, jag får väl ta och packa upp nannyn istället. Hennes rumpa tar ju upp halva bagaget.

Natti!

Nya pjux

Nu har jag börjat packa inför semestern på torsdag. Var i Munkedal tidigare idag och köpte resesäng, men den väger bly. Vi vet inte om vi kommer att ta med den än.

Sen så kom syrran upp och passade My i en timme medans jag fick mina naglar gjorda... 3 st har gått sönder på 1 vecka:-( Nu när jag skriver här så känns det som om vi lämnar bort My hela tiden, men så är inte fallet. Det har bara blivit så det sista.

Tog en prommis förut och passade på att gå in till SkoMicke och köpa ett par vinterskor i storlek 19. HUR sött är inte det!? När vi väl kom ut därifrån så hade det oturligt nog börjat regna, så vi gick hem till syrran och drack kaffe. Passade på att hoppa i deras sängar med My också. Hon kiknade nästan av skratt... Jätteroligt!

Nu ska vi mysa lite hemma och sen så ska vi på kvällsfika hos Veronica, Sebbe och Vidar. Vidar är 6 månader äldre än Mysan och jättesöt. Nu var det länge sen vi träffade dem, så detta ska bli kul!

Go'kväll

Jag flaschade ju med mina nya pjux, så My får väl göra detsamma:-)
image22

Ett litet steg för mänskligheten.

Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för mig.
I går kväll var My svårnattad. Det slutade med att vi satt uppe fram tills klockan var 23 och då bestämde jag mig. Gick in på nätet och läste allt jag kom över om olika nattningsalternativ och skred sedan till verket.
Jag lade ner My i spjälsängen och hon hann börja gallskrika innan hon nuddade madrassen. Sen så satte jag mig bredvid sängen och kliade henne på ryggen, hon tystnade nästan direkt. Innan hon somnade tog jag bort handen och lade mig i min egna säng med lampan tänd. Det funkade. Jag höll på i ca 30 min. Och så här ska jag då fortsätta varje kväll kortare och kortare tid tills dess att hon kan somna helt själv.

Glömde berätta igår när syrran hade passat Mysan...
Syrran hade stått och diskat (jag vet, jättesnällt!!!) och My hade sprungit runt i sin gå-stol och efter ett tag hade Kristin hört en sån där jag-har-tråkigt-suck från Mysan. Kristin vände sig om och där satt My på golvet och tittade på henne. Hon hade tagit sig ur gå-stolen alldeles själv. Coolt och lite läskigt.

Nu vi äta mellanmål!

image21

Pondus har ingen pondus

Idag har jag fixat hemma. Städat lite, pysslat och även burit ned spjälsängen. My har blivit så pass stor nu att hon klättrar ur den sängen som hon har bredvid våran.
My har alltid sovit bra på nätterna, från 19 till 09 på morgnarna. Men nu är det helt galet. Hon somnar fortfarande vid 19, men vaknar efter en timme och vägrar sen somna på flera timmar. 
Så nu sitter vi här... jag och My. Jag räknar med att hon kommer att vara vaken minst en timme till.
NÄR SKA JAG FÅ MIN EGNA TID.
När ska My börja sova normalt igen- riktigt tröttsamt att ha det så här:-(

Tidigare idag var jag och Alexander på torp för att köpa allt som behövs till semestern. Resesäng, mat, sololja mm. Syrran var hemma och passade Mysan. Fick handlat allt och lite till. Avslutningsvis, tre min innan allt stänger, skyndar vi in på Pondus för att köpa ett par solglasögon som jag har sett ut. Jag säger till tjejerna i affären att jag redan valt ut ett par solglasögon och bara ska köpa dem snabbt. 3 min innan stängning, en förklaring om ett snabbt köp OCH ett jäkligt nice leende från mig så får jag ett snäsigt svar- någonting om att det faktiskt var stäng och att jag bara fick 1 minut på mig. Jag blev så paff och arg. VEM tror hon att hon är??? Inte f*n tänker jag stressköpa något bara för att hon har sagt det:-/
Jag vände mig om mot Alexander och han sa högt och tydligt:
- Vill du verkligen köpa de där solglasögonen nu när de är så otrevliga?
Och nej, det ville jag inte.
Vi vände på klacken och gick.
Imorgon kommer jag dock köpa dem ändå, men jag tänker klaga på de brudarnas dåliga attityd.

Tv-söndag

Vi hade jättekul igår kväll!! Vi åt, drack och spelade spel... och väntade liiite för länge på taxi.
När vi väl kom ut till Kanske var det en tjej som hade exakt likadana kläder som jag. Två tjejer, på ett sådant litet skitställe med likadana, gröna klänningar. Jag tyckte inte det var särskilt lustigt. Fy f*n, jag kommer aaaldrig mer köpa kläder på Gina Tricot.
Enda skillnaden mellan mig och den andra tjejen var att jag var råsnygg i min klänning.

Idag gick jag hem och hämtade Mysan vid 10.30, medans Alexander fick städa upp efter middagen. Det var molnigt, regnigt och blåsigt, men jag hade ändå inte velat byta med Alexander:-)
My hade i alla fall haft lite hemlängtan igår kväll:-( Mitt lilla hjärta hade gråtit efter mamma och pappa innan hon somnade. Fick så ont i hjärtat. Det kommer nog ta ett tag innan vi lämnar bort henne över natten igen.

Mitt nya liv är fortfarande igång. Imorgon är det nya tag. Vikten går sakta, men säkert nedåt:-)

Imorgon ska jag handla lite smått inför resan... mat, solskydd, resesäng och lite annat. Undrar om jag kan få med mig någon av tjejerna in eller om jag ska vänta till dess att Alexander slutar!?

Jaja, inget mer att skriva. Natti!!

Lördag kväll med Syrran, Emma, Anna, Marie och Maja.
image16

Syrran och jag... där ser ni även mitt misslyckade klädval.
image17

Jag vann på lotto! Hittade denna imorse och tog självklart tillfället i akt och åkte till Torp.
image18

Tack mormor och morfar!

Ikväll blir det Hola Ba Dola!!
My ska sova hos mormor och morfar. För mig och Alexander betyder det att vi ska utnyttja det till max. Acka ska till Göteborg och gå ut med killarna. Medans alla tjejerna ska träffas hemma hos oss och äta och dricka gott vin. Var på systemet idag och köpte tom en 1,5 liters champagne. Grymmenice!

Har varit i Kungshamn och lämnat in ringen jag fick av Alexander för storleksändring och så har vi köpt en present till Emma som fyllde år i Måndags. En jättesnygg present.

Nu tänkte jag börja städa lite här hemma.



ps. Jag hade jätteroligt i Torsdags... ville bara få Marie att känna sig lite extra dum för att hon åkte:-) Hade jag varit en utomstående, så hade jag gjort ALLT för att få vara med på våran 3-manna-fest. Grym nattamat!!

Torsdag

Marie har åkt hem.... fan, festen är inte den samma. Du är ju glöden, elden och den sega askan. Var tog du vägen?? Saknar juh dig!
Bilder kommer imorgon!

Solen skiner

Sol idag igen. Lövly!
Har träffat Evas lille bebis idag. Han är såå liten, Mysan blev genast ett sånt stoOort barn. Satt där och drack lite kaffe  och tjatade.
Sen var det fika hemma. Syrran, Anna och Marie kom upp. Vi tänkte gå på bio ikväll, men bestämde oss sedan för att dricka lite vin istället.
Nu river snart My lägenheten.

Hej hej!

Här är My, uppklädd och ivrig inför att träffa Skåås-mini.
image19

Jag har alltid ansett att det är lite löligt att sätta tofs eller rosett på barn. Sitta i timtal för att få fast ett spänne i de 14 hårstrån som de små har på huvudet. MEN- titta så söööt hon är.
image20


Min älskling!

Inatt har jag sovit dåligt. Mysan har levt omkring och när hon inte gjort det så har jag inte kunnat somna, jag har max fått 4 timmars sömn:-/

Imorse skulle jag träffa barnmorskan ang. prevmedel. När jag suttit och väntat i 45 min tappar jag tålamodet och humöret. Till slut kom det ut en sköteska och jag frågade vad tusan min barnmorska höll hus. Ja; sa hon, -hon är i Hunnebostrand! Då hade hon flyttat mottagningen hit till Hunnebo. Nästa tid jag fick var inte förrens 3 veckor från idag:-(

Sen på förmiddagen överraskade min man mig!
Min man är en person som kan komma hem med blommor eller en present bara för att. Det behöver inte vara något speciellt, utan bara en present för att han älskar mig. I höstas kom han hem med en cykel- precis en sådan som jag ville ha. Gammeldags med bred sadel, korg och barnstol. Andra gånger kommer han hem med en inslagen skvallertidning. Det är inte priset som avgör, utan bara något som visar att han tänkt lite extra på mig under dagen.
Idag kom han hem med två små inslagna paket från Tid & Lust i Kungshamn. I det första paketet ligger det en ring som vi tittade på i sensomras. Det är en George Jensen ring i vitguld, där ringen i mitten är stenbeklädd. Den är SÅ otroligt vacker.
I andra paketet fanns ett halsband som jag gått och suktat efter jättelänge. Ett jättefint halsband från Ti Sento. Det är så otroligt snyggt och det kan jag lova att jag kommer att ha på lördag.

Efter det gick vi ner och lunchade med Karin idag igen. Råkade under maten säga något som antagligen fick personerna vid bordet bredvid att sätta maten i halsen. Om ni läser detta:-) så ber jag om ursäkt för mitt vulgära språk och passar även på att säga att det är fult att tjuvlyssna.
Under lunchen försökte jag ett flertal gånger påpeka hur svårt det är att utföra saker och ting med händerna när man har en så massiv ring på fingret (ungefär samma skämt jag har om min vigselring, fast där handlar det om min stoora sten och att se upp så man inte skadar sig), men i alla fall- reaktionen uteblev.

Idag blev det ett lååång inlägg. Grattis alla ni som tog er igenom det!

Den längst till vänster är det.


Bilden gör absolut inte halsbandet rättvisa.
image13

Tacos och barnfri

Ikväll var vi nere hos Joakim och Kristin och åt middag. De hade lagat tacos, fast en variant där man gratinerar köttfärsen med creme fraich, philadelphia och ost. Det var supergott. Så pass gott att jag tror att jag inte bara töjde på kalori-gränsen idag, utan att jag rent ut sagt sprängde bort den.
Jaja, det var gott iaf.

Medans vi var på middag så passade Anna våran lilla My. Det var första gången som vi haft någon som passade My, förutom familjen. My är jätteförtjust i Anna. Hon är inte det minsta blyg, fast det är nog inte så konstigt med tanke på hur ofta de träffas.

Nu är det förresten inte så lång tid kvar tills jag får träffa mitt syskon-barn för första gången. Min storasyster Erika och hennes kille fick en son strax innan jul OCH JAG HAR INTE TRÄFFAT HONOM ÄN. Den 19:de kommer de ner till oss och hälsar på. Längtar!!!

Nu är det sov-time!

Storstäd

Nu har jag hunnit storstäda lägenheten. Bädda rent, tvätta fönster, damsuga, torka golv mm. Jätteskönt att ha det gjort.
Jag har även hunnit med att luncha med några vänner. Jag tog iof bara en kopp kaffe, pga min "diet". Restaurangmat... även lunchen, är inte kalorisnål. Jag tänkte göra mig en enklare sallad hemma nu.

Nu sover My middag och jag tar det lugnt, sen ska jag tvärs över gatan och fika hos Anna.

Jag älskar Måndagar

Idag har det varit strålande väder här i Hunnebo.

Fikade hos Maria- ännu en vän med bulle i ugnen. Hon och hennes man har redan ett barn sen tidigare, lilla Emilia. När vi väl har byggt klart vårt hus uppe på Alperna så kommer vi att bo grannar.

Sen har jag, Alexander och My varit hos barnmorskan. Allt är såå bra!

Efter det gick Alexander och My hem och jag gick iväg till en inredningsbutik här i Hunnebo för att söka jobb. Butikschefen verkar jättetrevlig och jag tror att jag gjorde ett bra och självsäkert intryck... och det var ju det som var meningen. Vi pratade lite om tidigare erfarenheter, utbytte lite artigheter och telefonnummer och sen var det klart. Hon skulle ringa i veckan när hon hade gjort iordning ett prelemenärt schema.

Efter det tog vi en fika utanför Svea, underbart väder.

Sen var det in och göra middag för Stoff, Kristin, Jocke, mamma och pappa skulle komma hit på kvällsmat. Idag blev det en eldig, mexikansk soppa med baguette till. Den blev suverän... som alltid;-)

Och nu sitter jag framför datorn och insuper lugnet som har lagt sig i lägenheten... och väntar in damerna på en turnering i alfapet. *håller tummarna på att jag vinner*

Moster och My utanför Svea.
image11

Jag utanför Svea.
image12

Nattning!

Nu har vi suttit här och druckit te och My är klarvaken. Kan inte förstå vart hon får sin energi ifrån. Moster Kristin antog precis utmaningen att försöka natta henne. JÄTTEskönt att ha en backup mamma:-). Nattningen har mer och mer blivit Alexanders grej, så jag är lite ringrostig.

Nu ska jag facebooka lite.

Natti
image9

Mamma och My idag på fikat.

Morsgris

Idag är det ganska nice väder, kunde vara niceare, men är ändå ganska nice.
Hade tänkt att promenera en sväng idag och sen gå till Hästedalen (mamma och pappa, samt Hunnebostrands schysstaste badplats). Ta en kaffe och slappa lite.

Ni kanske tror att jag inte har något liv, eller att jag är en morsgris. I sådana fall har ni FEL. I alla fall till viss del.
Men idag är det nämligen så att Alexander är på kontoret och förbereder en stor affär som ska avslutas imorgon, Syrran och "tränartjejerna" har bokat en tränare idag som ska visa dem hur man tränar på bästa sätt. Anna jobbar. Eva ligger väl fortfarande på BB. Sen så har vi en regel på helgerna och det är att vi inte fikar om inte killarna får vara med. Och HUR kul är det??
Antagligen är det bara jag som inte tycker att det är kul, för min man låter mer än mig. Jag får inte en syl i vädret... och ingen annan heller för den delen.*Hoppas nu inte att Alexander läser detta:-)*
Fast idag så jobbar ju iofs Alexander... OK ja, JA, jag är en morsgris.

Nöff nöff

Sådan här utsikt är det inte alla som har... Men det har min mamma och pappa.
image10


Kaffe.

Idag var det fika hos mamma och pappa. Det är väldigt skönt att komma dit inte bara för att prata utan för att få lite avlastning med Mysan. Man behöver inte klä på, klä av, mata, byta blöja eller se efter. Det gör de med ett stort leende.
Och jag dricker mitt kaffe i lugn och ro med ett ännu större leende:-)

Eva, som jag berättade var gravid, har fått barn nu. Han föddes i Onsdags faktiskt. En liten klump på ca 4,5 kg. 11 dagar över tiden. Har inte hunnit prata med henne ännu, men jag slår vad om att hon är själaglad!!

Vägde mig på vågen hemma hos mamma och pappa idag. Jag har gått ner 3 kg sen jag började mitt nya liv. Jag har känt på kläderna att jag har gått ner, men det är alltid kul att få det bekräftat. Kristin och Anna som började samtidigt med mig tror jag att det också gått bra för. För er som inte är känsliga, har jag satt in en bild på min mage i nuläget. Vet inte med er, men jag tycker att det är kul att se förändringen:-) Har inget kort från innan jag började, men det ska ni nog vara glada för:-I

Jag hade faktiskt velat gå ut och fira min viktnedgång idag, men samtidigt så kanske man ska vänta ett tag med att dricka alkohol... det är ju absolut inte nyttigt. Fast ändå så kanske det hade varit en sporre att gå ner med "diettjejerna" och dela på en flaska vin. Vad tycker ni?? Ska jag unna mig själv att fira eller ska jag stanna hemma och mysa framför tv:n?

Idag är det bara 12 dagar kvar tills vi ska iväg på semester. Det ska bli så skönt att få lite färg på denna bleka lekamen. Har dock ingen aning om hur det är att semestra med småbarn, så jag kanske bara ska förvänta mig att överleva semestern istället:-)

Kram
image7

RSS 2.0