Shopping.

Internet har legat nere här hemma några dagar och jag har gått som på nålar, men nu äntligen har vi det tillbaka.
Måste berätta om vår shopping i Onsdags. Marie och Anna har inte shoppat med oss förut, men det var tydligt att de hade hunnit öva en hel del i sina liv. Vi åkte dit i en tom mini-van och åkte därifrån överlastad. Det märkliga med denna situationen var att ingen av oss hade råd till att handla :-I

I alla fall så köpte jag ett par ljusa, slitna jeans att ha i stövlar eller klackskor. En super-nice poncho- poncho är verkligen min grej. Festligare än tröja och döljer extra magar suveränt. Det bästa köpet i Onsdags var helt klart ett par rosa pumps från Bianco. Då menar jag inte ful-rosa, utan en mörkare rosa... visar med bild.
Jag köpte även en grön kort-klänning att ha till tights eller bara klackskor. Som tur är har jag ett par sådana skor som passar perfekt. Annars kan det vara kruxigt att hitta skor som är rätt till en sån klänning.
Sen köpte jag massa annat JÄTTEnödvändigt, som jag inte ens kommer ihåg:-)

Ingen modeblogg det här, men det känns nästan som det denna gång:-)
image8

Dom är snygga- ELLER HUR!!!??? -Som Marie brukar skrika.


Psst

Idag har jag tränat. Sprang och gick i 1 timme. Mitt nya liv har verkligen börjat. Efteråt åkte jag, syrran, Anna och My till lekparken. My gungade för första gången i sitt liv. Hon var väl inte överväldigad, men några skratt fick man. Hon var fortfarande för liten för gungan, men vi tryckte dit en filt också... då glappade det inte alls lika mycket:-)

Edith (syrrans hund) fick springa lös, men hon blir lätt lite för ivrig och vips så slutar hon lyssna på matte. Först kommer en fågel, sen kommer Edith och sist kommer en illröd, svärandes Kristin. Jätteroligt att se på!

Undrar vad som händer en kväll som denna. Det är ju ändå fredag.

Hmm.
image6
image7

Nytt liv.

Imorse åkte jag till gymet för första gången på nästan 4 år. Jag motionerade 1 timme och sen strechade jag bara. Det var underbart! Kommer nog att försöka gå dit 2-3 ggr i veckan... beroende på Alexanders jobb.

Efter gymet åkte syrran, Anna och jag hem till mig och fikade. (Bild längre ner). Då när vi satt och drack kaffe som allra bäst, såg jag att My har börjat dra sig fram med 2 armar OCH ett ben. Aldrig trodde jag att jag skulle kunna bli så stolt. Åhh titta- hon kryper nästan, åhh titta- hon slog i huvudet utan att börja gråta, åhh titta- hon stoppade i nappen i munnen alldeles själv.

Nu har vi i alla fall precis kommit hem från ett möte med en gubbe som skulle rita ett kök till oss. Vi har varit på många olika ställen och haft flera olika som ritat, men vi blir ALDRIG nöjda. Än så länge har jag inte hittat ett enda kök jag gillar och inte en enda säljare heller för den delen. Är det så svårt att rita ett snyggt kök? Det blir fan så mycket bättre när jag själv ritar köket. Det är nog så det kommer bli också. Vi kommer helt enkelt välja ut något ställe som bygger köket som VI har ritat.

På Onsdag ska Marie, Anna, syrran, jag och kanske My till torp. Shop, shop, shop. Har aldrig shoppat med Marie och Anna förut, men jag hoppas att de klarar av att hålla jämn takt med mig och syrran:-)

Nu ska Mysan få gröt.

Kram
image3

Exeptionellt dåligt humör.

Idag har jag varit trött. My som alltid är på gott humör har varit en riktigt liten surmule idag. Kollade tom tempen på henne om det var därför hon var så kinkig, men ingen feber. Hon har sovit mycket idag och jag har redan nattat henne. Nu sover hon som en stock. Hoppas att hon mår bättre imorgon.

Håller på att designa om bloggen nu. Det är verkligen jättekul!! Då ska jag sätta upp massa roliga bilder.

Nu ska jag sätta mig i soffan, slänga upp fötterna, öppna chipsen och titta på tv. Ja, jag vet. Inte så nyttigt, men denna påsen är jag värd. Jag får promenera en extra lång promenad imorgon:-)

God kväll!

Bakis söndag

Jag mötte upp tjejerna igår. Vi gick dock inte till Bella, utan till Kanske. Vi hade i alla fall jättekul!! Var seg imorse när jag gick upp. Jag var inte dålig, men trött!!

Så här såg jag och syrran ut igår:-)

image2


Spyor och glada skratt

Idag var jag och syrran i Kungshamn. Jag skulle köpa en korg till Mys alla leksaker, men hittade tyvärr ingen som föll mig i smaken. Däremot så hittade jag ett halsband som jag blev förälskad i. Det ska jag köpa nästa gång jag åker dit.

På Lördagar brukar familjen alltid gå till mamma och pappa... dricka lite kaffe, prata och spela "10 frågor". 10 frågor är en frågesport som kommer med Bohusläningen varje Lördag. Vi spelar alltid killarna mot tjejerna. Vi (tjejerna) brukar oftast vinna, men idag vann killarna. Jag kan aldrig något av svaren, ALDRIG, men som tur är har jag en mamma som är allmänbildad:-)

En lite kul grej hände hemma hos mam och pap idag. Mamma höll upp Mysan och "flög flygplan" och *SPLATT*, så kräktes My. Mammas byxor, tröja, glasögon och hår blev orange färgat. Och, nej, jag har ingen aning om hur det har fått den färgen. Lite elakt, men vi skrattade hjärtligt:-)

Nu har vi nattat Mysan och jag och älsklingen sitter och tar ett glas vin och pratar. Jag funderar på att möta upp mina tjejkompisar på Bella senare. De har en trubadur som spelar ikväll. Har väldigt mysigt här hemma, men är ändå lite sugen på att gå ut.

Kram kram

Storm!

Nu har My, Alexander, jag, brorsan och syrran varit iväg och ätit buffé på Bella. Jättemysigt!
Vi blev lite sena till restaurangen för nu har det blåst upp till storm här på västkusten. Det innebär att det ibland blir så högt vatten att det svämmar in i baren som min man äger. Han var där halva kvällen med en kompis och satte in pumpar. Värre är det med grannen, en fiskaffär, som ligger ännu lägre. De har haft 30 cm vatten inne i affären hela dagen och en hel del inventarier som gått sönder pga det.
Nu är vi ialla fall hemma och har hyrt en film... en läskig en med Sandra Bullock. Hoppas den är bra!

Kram och natti.

Den allsmäktiga lapplådan.

Alexander var ledig idag och hela familjen vaknade vid 8.30. Då var det molnigt.
Kl 10 var Mysan tvättad och redo för dagen, jag har färgat håret och målat tånaglarna och Alexander kom hem med nybaktbröd. Då var det molnigt och blåsigt.
Vi åt frukost och sen bestämde vi oss för att ta 2 lappar ur Lapplådan*.
Första lappen sa att vi skulle städa lägenheten, sagt och gjort. Andra lappen blev superbra matchad till Mysans sovstund. Bokläsning- jag började på en ny bok, Dödahavsrullarnas hemlighet.
Nu har My vaknat och kl är 13, och det är molnigt, blåser och spöregnar. Det är verkligen uruselt väder idag.

Tog precis en tredje lapp. Spela poker stod det. Så nu vet vi vad vi ska göra efter fredagsbuffen ikväll:-)

Hej svej

ps. Anna- om du någon gång läser detta... casting, En annan del av köping. Hehehe, urkul sms. Jag blir så stolt:-)

*Lapplådan är en grej som jag och Alexander har gjort då man känner för att hitta på något, men endera så tryter fantasin eller så kommer man inte överens om vad. För att ge ett lite ex. prommis, handla på Torp, ge massage, äta på restaurang... ja, allt som man kan komma på. A och O med denna "lek" är att man MÅSTE göra det som står på lapparna. Fast är det så att det inte är genomförbart, tex äta på restaurang när man redan har ätit, så bokar man bara bord inom en snar framtid.

Lan + krux = Alfapet

Det blev sent igår. Tyvärr, så fick vi aldrig igång lanet... kruxigt det där. Utan vi satt och spelade alfapet på Blip.se istället. Kom hem vid 3-tiden och kastade mig i säng direkt.
My hade dock ingen respekt för att hennes mamma var trött, utan passade tom på att vakna tidigare än vanligt. Som tur var jobbade min man hemifrån, så jag kunde bara vända mig om och sova vidare.

Träffade Eva idag igen. Magen var fortfarande kvar.

Idag har jag bara tagit en kort prommis... borde tagit en lång med tanke på att jag åt pizza igår. Bara 3 slicer dock(märker ni hur nice det låter med bara 3 slicer om man slipper berätta hur stora dessa slicer var:-)) Har inte ätit något onyttigt idag.

Klart slut!

Jordnötssmör och dåligt samvete

Nu har jag varit på massage. Det var jätteskönt och har även bokat en ny tid om 3 veckor.

När jag kom hem var jag jättehungrig och tyckte att det var en strålande idé att ta några skedar jordnötssmör???!!!
Shit, va dumt. Men för att Slimdag 3 inte skulle förstöras gick jag på en 40 minuters promenad och avslutade med en kopp kaffe hos Eva.

Eva, som förresten, har gått över sin beräknade förlossningsdag med 4 dagar. Hon har gjort allt, promenerat, druckit hallonblads te, städat mm mm, men den lilla krabaten vägrar komma ut. Har det nog ganska mysigt därinne.

Nu är jag i allafall hemma igen och ska laga middag. Funderar på kyckling och något ris-aktigt till.

Om några timmar ska jag och Anna hem till syrran. Vi ska nämligen lana... jag har längtat hela veckan. Den oslagbara Mighty Jenny i Age of Empires. Eller snarare jag var oslagbar, nu vet jag inte längre. Det var typ 4 år sen jag spelade:-I

Tack och hej!!

Raka benen... får nog hämta trimmern först.

Hela familjen vaknade imorse vid 8. Fortfarande kasst väder, men jag är ändå på gott humör. Jag ska nämligen på massage idag.
Hoppade in i duschen för att raka benen och upptäckte då att under all päls som man samlat på sig under vintern, så fanns där 3 stora blåmärken på vardera ben. Alla 6 på samma höjd fast på olika ställen fram på smalbenet.
Ett mysterium... som blev löst 20 sek efter att jag steg ur badrummet och lilla My kommer springande mot mig i sin gåstol, och använder mina smalben som broms.
Nu äter jag smoothie på banan, fil, passionsfrukt och apelsin.
Tredje Slim-dagen tar sin början.

Fortfarande en dassig tisdag.

Nämde det inte i dagens tidigare inlägg, för chansen fanns fortfarande att jag kunde falla för frestelsen. Men nu anser jag att risken är om inte borta, så väldigt liten... 2:a dagen på mitt nya liv, som nyttig och sund är till sin ända.
Smoothie till frukost, sallad till lunch och pasta carbonara på lättmjölk till middag.
Vi är 3 tjejer som ingått i denna Slim'it-pakten. Jag, Anna och syrran. På skärtorsdagen öppnar bar/cafét, som min man och hans bror äger, inför sommaren. Hade varit nice om man iallafall såg respektabel ut då.

Kram och natti.

Dass, dassigare och dassigast!

Det är riktigt dassigt väder idag. Väder smittar av sig. Känner mig omotiverad till allt annat än att sitta vid datorn.

Min lilla My har precis dragit ut alla tupperwares jag har i lådorna. Hon och hennes gränslösa lycka över att ha hittat denna skattgömma är kul att titta på.

Har fikat idag en snabbis med syrran och Anna. Gott att få sig en kopp kaffe med sällskap på morgonen. Sen var det iväg att luncha med syrran och en vän. My sov hela lunchen och lät mamma prata skit i fred:-)

Tänkte laga pasta carbonara till middag idag. Det blir snabbt och enkelt.

Jag är så omotiverad att jag inte ens orkar skriva något kul. Hoppas ni inte somnar efter att ha läst detta.

3 tomater, 3 TOMATER och så mycket sörja.

Idag har det varit lugna gatan hemma.
Jag och My har myst hela dagen, småstädat och lekt. Fast under en halvtimme satte jag mig faktiskt framför datorn. Känner ni som jag att man försvinner bort från verkligheten en stund, och att man inte har en susning om vad som försiggår runt omkring. Detta fick jag i alla fall erfara idag. Under denna tid hade lilla My nämligen hunnit hitta, mosa och kletat ut 3 tomater runt om på lägenhetsgolvet. 3 tomater låter inte mycket, men det ser desto mer ut. Detta hav av kladd fick mig att bittert ångra stunden framför datorn.

Spelade även poker ikväll med Mange (en vän), syrran och hennes kille (som även är min mans bror. Låter lite konstigt, men det är sant och faktiskt en ganska rar historia). Jocke och syrran vann allt. Jag, Mange och Alexander anser att de samspelar. Jag gillar inte att förlora. Jag är en dålig förlorare, fast visar det aldrig.

Första slim-dagen är till ända. Jag är nöjd med resultatet. Inget småätande och jag klarade även av prövningen av att gå förbi godisdisken, utan att köpa något, på Konsum. Starkt!

Kram, kram och natti!

Det här är jag.

Mitt namn är Jenny och jag bor på västkusten.
Jag är 25år, gift och mamma. Jag har bra kontakt med mina föräldrar som bor bara några hundra meter ifrån. Även mina fyra syskon håller jag varmt om hjärtat. Min yngre bror och syster bor i närheten och min äldre bror och syster bor långt bort.

Något som är typiskt mig är att jag har en tendens att analysera folk, eller snarare tror att jag kan analysera folk. Varför de säger så, vad det ansikts- uttrycket betyder, varför de reagerar si eller så. Mm, mm.
Annat som är typiskt är min strävan efter en finare kropp, vad jag anser är en finare kropp. Ofta lyckas jag gå ner, men än så länge har jag aldrig kunnat hålla vikten nere. Kalla mig jojo-bantare, för det är just vad jag är. Nu väger jag 74 kg och målet är att gå ner 11 kg till 1 Juni.
Därmed kommer vi in på nummer 3 i ordning, typiskt mig. Jag sätter upp mål, oftast (inte i exemplet ovan), helt orimliga mål. Jag förstår det i efterhand när jag misslyckas, gång efter annan. Fast även med den kunskapen, så fortsätter jag på samma sätt.

Nu ska jag leka med min dotter och på samma gång göra ett par rumpövningar!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0