Klännings- bekymmer

Kan man ha rött på bröllop?
Jag har hittat tre så snygga klänningar till Jörgens och Sofias bröllop. Den ena är röd, den andra är gul och den tredje är vit. Vet att det kan vara lite känsligt med vitt på bröllop, men tror ni denna är ok?
Kan inte bestämma mig vad tycker ni?

  

Blåsigt värre.

Idag har vi varit ute i Kungshamn och handlat mat. Det blir nog sista gångn för i sommar, för det är mycket folk och hets därute nu. En sak som de har startat med är att man kan komponera sina egna sallader på Skeppet. 10,- hektot, perfekt tycker jag:-)

Efter det så har vi varit hemma en snabbis och sen gick jag och Erika på promenad, som vi avslutade med en kaffe på Kanten. (Kom på att jag skulle smsa Eva, men minnet är ju inte alltid som det ska. Antagligen ska du skatta dig lycklig för det blev en aningens kaosartat. My håller ju på att gå in sina nya skor och det går ju inte så bra ibland. I nuläget har hon 2 bulor i pannan... det ser ut som små djävulshorn:-)

Nu till kvällen blir det lugnt. Jg och My ska strax sätta igång med det första storkoket. Kyckling gryta på mammas vis... så himla gott!

Här är lite sköna bilder förresten.

 Marie och jag tar kvällens första cider i Lördags.
 Eva och AnnaCarin kom vid 21 och piffade upp stämningen till max.
 Kantentjejerna får säga till om de inte vill vara med på bloggen, hoppas på att det är ok. Här har vi i alla fall damerna som beställde in strawberry daquiri det första de gjorde... orkar inte ta reda på hur det stavas.
 Här har vi Joel som har lärt sig att "prutta" med munnen. Man kan inget annat än att bli imponerad!





Ps. A o M - 6 dagar kvar till en -rebus- 1.Vad är en citron? 2. Vad har alla varor? 3. Vad kommer efter D?

Minigolf

Vilken kväll igår!
Jag hade superroligt. Tack AnnaCarin, Marie, Eva och syrran för trevligheterna.

Idag åkte mamma och pappa till Sthlm, för att imorgon ta flyg till Usa. Hoppas att ni får en jättekul resa:-)

Idag var det minigolf som gällde! Vi åkte till Bohus Malmön för att först äta lunch på Hamnskjulet och sedan iväg för tävling på minigolfen. Jättegod mat och jättetrevlig personal.
På minigolfen vann Kristin (samma tjej som inte visste om huruvida hon skulle klara av bilfärden till Malmön pga av kraftig baksmälla). Sen kom Alexander och Kristoffer på delad andra plats, jag kom trea och Erika fyra.

Nu sitter vi hemma hos mam o pap och ska dricka lite kaffe.

Grillning

Idag har det varit en lugn dag.
På morgonen strosade vi ned till Räkboden och åt frukost. En serranobaguette med soltorkad tomat och kaffe. Eva och Adde joinade oss också. Efteråt gick vi hem och slappade. My sov i 2,5 timmar och jag städade och tittade på Tv.

Sen pallrade vi oss ned till mamma och pappa och grillade. Mamma och pappa håller på och packar till deras Usa-resa... de är verkligen beresta. Brorsan har tydligen handlat på sig en så pass mängd med prylar, så mamma och pappa tar med sig extra väskor för att hjälpa till att frakta hem allt... JAG VILL OCKSÅ!!

Nu sitter vi ialla fall hemma hos syrran och tar ett glas cider och tjatar. Det blir nog antagligen en hel del bekanta ansikten ikväll... och obekanta också, har jag fått till min kännedom.


Jag är förälskad i en stormvind

Nu ligger jag och min bästaste, bästaste kompis i sängen och myser efter en dag full av äventyr. Min kopis, min själsfrände och vapenslagare... tänka sig vad hon älskar mig och jag di do.
Jag bloggar och hon undersöker nattlampan- jag läser och hon drar i mitt hår- jag försöker sova och hon lyfter på mitt ögonlock.
Idag har vi varit hos mormor och morfar, ätit på Hummerkrogen och nått nya höjder i trappen... WOW, vilken dag.

Jag har idag smakat ett av mina topp tre bästa viner. På Hummerkrogen har de en Riesling från Tyskland som är så otroligt god... alla borde testa den! Sen så åt jag musslor och vitlöksbröd... och en kaffe a la Hummerkrogen till efterrätt;-)

Håller på för fullt med min överraskning till Joel nu... *hoppas att han inte tycker den är äcklig*
Nyfiken, Erika?

Imorgon blir det frulle vid Räkboden vid 09. Hoppas på att det är några som kommer dit, sen bär det av ut på holmarna om vädret tillåter.
Imorgon kommer Johan också. Ska bli kul att träffa honom... syskonfesten börjar bli fulltalig:-)

Tack alla

Tack alla .
Tack alla ni som läste mitt förra inlägg. Tack för era omtänksamma och stöttande kommentarer... verkligen. Det fick mig att må så mycket bättre.

*panik*

Okej!
Tre djupa andetag.

Som vissa av mina vänner vet, så är jag en ganska organiserad person. Jag har rutiner som vissa skulle kalla tvångsmässiga... morgonrutiner, matinhandling... äh, jag vet inte ens vad jag ska komma fram till. Jag har fucked it up!
Jag har helt enkelt spenderat alldeles för mycket pengar denna månad...

Skitsamma... det blir inte bättre för att jag sitter och murpar över det.

Älskar att slappa framför tv:n

Idag har vi varit och hämtat syster yster och Joel på tågstationen i Uddevalla. Joel var lika underbart söt som jag minns honom och Erika lika vacker:-)

Hoppas att det sköna vädret slutar blåsa och håller i sig. Hade varit härligt att komma ut på sjön och till sommarstugan lite.

På söndag åker mamma och pappa till Usa och hälsar på Freddan. De kommer att var där i en dryg vecka... lite problem för mig, så vi ska iväg på en barnfri natt på Kärringön. Hoppas att det är någon som anmäler sig frivilligt till barnpassning...

Imorgon, vad händer då? Alexander vill väl ha sovmorgon, men kanske lite kaffe på andra sidan gatan?!

Välkommen soliga(än så länge) Tisdag

Vad händer idag?
Ingenting!

Det är inte ofta som jag inte har något planerat inför dagen. Hoppas att det kommer lite beställningsvaror med posten idag. Det hade varit kul... pyssel och knåp:-)

Tjejerna jobbar.

Vera har besök.

EVA!! Vad gör du???:-D :-D :-D Ska vi leka???

På den gamla goa tin

Satt och kikade på gamla kort nu på kvällen. Kul... det är så mycket minnen!
Lägger ut lite bilder...

 Kristin och Mimmi under deras "häst är bäst"-period. Ps Mimmi om du inte gillar bilderna jag har satt ut så få du komma hit till Hunnebo och bjuda upp oss på vin hos Eva och be mig ta bort dem:-)
 Röksug och regn- ingen bra kombination. Som tur är klirrar Maria det mesta! Ingen kommentar. De som var med den kvällen fattar. Shit, vad jag hade ont i käkarna:-D
 AnnaCarin 2 min innan jag bad henne vara brudtärna på bröllopet.
 Karin och Kristin. Lika söta som vanligt!
 Alexander spöar mig i detta fotbollsspel.
 Jag och syster Yster en sen och spontan kväll på Bella.
 AnnaCarin och Victoria en kväll på Kanten. Också sen, spontan och spritfylld.
 Girlsen hos Maria är laddade och klara.
 Du vet, den årliga skaldjursfesten... Får vi komma på den i år???
 Pinsamt Mimmi- dina trosor har ju halkat ner.
 Lika skräckinjagande som vanligt... *gäsp*
 Eva och Kristin en sen natt i Götet.
 Syrran och Sofia hemma hos oss... innan renoveringen.
 Power of 3.
 JohanToan- snart ses vi.
 Sådana här fikan har vi inte så ofta längre. När våra barn är stora så tar vi upp det igen:-)
 Julmys hos familjen Lundin. Sanna och Maria med bebis i magen.
 Saknar ni inte dessa spontankvällar? Eva? Kristin? AnnaKarin? Sanna? Det gör jag i alla fall!
 Hmm, Eva. Du ser skyldig ut...

Upp och ned-gångar

Haha Kul! Hade ni fullt upp igår?
Min bloggstatestik visade mig ytterst få besökare igår och idag är den skyhög. Kul att se sådan skillnad när det är högtider måste jag säga:-)

Likväl som ni, så hade jag min dag fullbokad igår. Morgonfika och lunch på Kanten. Sedan var det hem till mamma och pappa och säga hej. Som vanligt innan de ska bort, så springer de runt som yra höns. Till slut var de i alla fall klara och då åkte jag och syrran runt och plockade blommor. Eller rättare sagt jag körde bilen och sprang i högklackat runt på lerigt underlag för att hitta lite halvtaskig sly... Kristin satt bara på passagerarsätet och ojjade sig över hur äckligt det var hjälpa till att plocka blommor. Just då tyckte jag att hon kunde skita på sig för det var ju jag som gjorde allt skitgöra, men sen ändrade jag mig. När hon klev ur bilen så lade hon alla blommorna på sätet och när jag lyfte ur dem ur bilen så såg jag alla de 40- 50 bladlössen som hade satt sig fast på sätet. Så JÄVLA äckligt! Allt jobb, alla blommor- kastade jag så långt jag kunde. Det som är kul nu är att hon fortfarande inte vet om att hon höll i dem... förrens hon läser detta inlägget :-D :-D. Sen var det grillning hemma hos oss. Brorsan, syrran, Göran, Birgitta och Jocke... och senare på kvällen var det jobb som gällde!

I dag så var vi hos mamma och pappa och firade Stoffs 20 års dag. Tårta och god mat! Senare tog de My och Edith på en prommis, så att alla föräldrar kunde gå hem och slappa... hur skönt som helst.

I midsommardagarnas ära skulle jag vilja be er om en tjänst. Vilka är ni som läser min blogg? Tryck på kommentarer och lämna ett avtryck... hade varit såå kul att veta!

Kram på er alla!

Jisses, jag har inte dansat till smågrodorna på 15 år... jag kommer att känna mig skitlöjlig.


Midsommarafton.
Idag är det Nordens ark som gäller. Tror vi. Familjerna Lundin Junior och senior tänkte att vi skulle åka dit och hjälpa till att klä midsomarstången och dansa. Sen åker vi hem och grillar och myser innan det är dags för jobb till kvällen.

Var hos doktorn med My igår och tittade till svinkopporna. De frodas:-). Ialla fall så fick hon en penecillinsalva att smörja på.

Igår strax innan Göran och Birgitta gick sa hon det. "Vad?" undrar ni. Jo, hon sa mamma. Inte mamamamama, utan mamma. Vilken enorm känsla! Jag som började tro att jag hade inbillat mig att hon sa det för 2 veckor sedan. Såklart kom det en liten tår... det har ju med My att göra:-)

My fick massor av fina presenter igår, Leksaker, kläder, pengar, gunga, smycke, skor, bebisbadring och instrument. Hon var uppe till sent igår och när alla hade gått så hann vi knappt lägga ned henne i sängen förrens hon hade somnat :-). Vilken dag!

Ja, må du leva

Nu har vi precis ätit frukost.
Imorse vakande vår lilla 1-åring av en blandning av dålig morgonandedräkt och rosslig morgonröst då jag och Alexander stolta som tuppar sjöng "Vi gratulerar"... hon blev sketglad! Sen så fick hon ett paket med en stass som hon ska få ha på sig idag. Mjuka paket är kanske inte så spännande, men det var ändå bara papperet som intresserade henne:-)

Hann städa inför kalaset redan igår kväll, så idag är det egentligen bara inköp av varor som behöver göras. Och eftersom vi har gjort det väldigt enkelt för oss, så blir det typ korv med bröd, tårta och kakor så klart:-)

Från och med idag öppnar Kanten kl 11, så dit ner måste vi ju gå och ta en kaffe. Är det någon som är sugen på att hänga på så ska vi mötas kl 11.15. Dock kommer ju både jag och My vara där... och självklart tar vi med våra svinkoppor.

Älskade underbara

Nu är klockan 23.50. My har sovit hela kvällen... hon vet väl om att det ä en stor dag i morgon:-)

Tänka sig att det redan har gått ett år. Om 9 timmar är hon ett år gammal. För ett år sedan upplevde jag det största i livet, för ett år sedan upplevde jag det största i livet. Det tål att skrivas 1000 gånger om.
Vilka känslor- lycka, spänning, förvirring, hemlängtan, tacksamhet, förtvivlan, stolthet och kärlek... allt på en och samma gång.
Hade jag bara vetat att orken hade varit outtömlig, så hade jag velat haft 10 barn. Jag älskar att vara gravid och jag älskar att föda barn. Det är det coolaste man kan göra!!!
Jag är oftast rätt så råbarkad, jag blir inte rörd i onödan rättare sagt. Fast när jag tänker tillbaka på allt som är My, så kan det vara svårt att hålla tillbaka:-)
Försöken, min och Alexanders alldeles egna lilla hemlighet, misstanken, gravstickan, illamåendet, toabesöken, barnmorskan, ultraljudet, alla framtidsfantasier på tu man hand, hjärtslagen, mammakläderna, första sparken, foglossning, inköpen, hjälp-på-traven-att-sätta-igång-förlossning-försöken, förvärkar, riktiga värkar, lustgas, teamwork och vips- En bebis.
Tycker ni att det räcker med babysnack?
Då borde ni nog byta sida, för jag har bara värmt upp!
En flicka, som jag hela tiden trott var en pojke. En flicka. Nu lipar jag snart *skärpning:-)*
Undrar hur många timmar man suttit och bara tittat på henne, när hon leker, när hon badar, när hon sover, när hon äter eller när hon är på äventyr. Jisses, inte konstigt att TV:n inte längre är intressant... min avkomma sitter ju jollrandes på golvet och lär sig något nytt, inget är mer facinerande.

Nä, nu ska jag gå ner och lägga mig bredvid födelseagsbarnet... och titta på henne en stund.

Fotboll på Kanten

Imorse gick jag upp vid 6 för att åka till Lysekil och fixa bilen. När jag väl kom dit så hade det blivit förseningar med delen som skulle lagas, så jag fick snällt ta och åka hem igen:-(

Idag är det tråkigt väder. Småregn och molnigt. Dock föredrar jag regn framför blåst, gillar verklgen inte när det blåser.

Ikväll visas fotbollen nere på Kanten. De har ju köpt 2 extra tvapparater för att ha på verandan, så nu finns det 4 allt som allt. Nice att kunna kolla på fotbollen samtidigt som att man får mat och öl serverad:-). Förresten så har de utökat menyn inför sommaren nu, massa gott att testa:-). Dock kommer jag och My att stanna hemma... för att förebygga en svin-kopps-epidemi.

Annas tvätt= min tvätt

Idag vaknade jag av att Anna knackade på dörren. "What??!!" tänkte jag. Är hon redan här?
Fast det var inte för sällskapet och kaffet som hon kom, nej nej.
In kommer hon med påsar och väskor. Nu är klockan 13 och hon har hunnit med att tvätta 2 tvättar, torktumlat 2 tvättar, diskat 2 maskiner, ätit frukost (som hon sedan klagade över att den var för nyttig) och druckit lyxkaffe.
I'm her bitch!
Vad ska jag göra? Hon hjälper mig med My när jag behöver det, så hon måste ju få någon fördel med det.

Nu så ska jag och My i alla fall gå ner till Konsum och handla mat. Vi hade tänkt att grilla ikväll, hoppades på att det skulle vara skönt väder- och det är det, men tror att det kommer att bli sämre till kvällen.

Har bjudit in till barnkalas nu. Har dock ej bjudit våra vänner med barn, då My är sjuk. Om vi kommer ihåg, så kör vi något litet till sommaren. Nu sitter jag och väntar på att det ska ploppa upp koppor på mig med.

Dagen idag ...

Dagen idag har varit lugn. My är ju lite sjuk, men hon är go och glad som vanligt. Hon går längre och längre för varje dag.

Idag vaknade vi tidigt och åkte en snabbis till torp... på den nya motorvägen. Coolt och snabbt! Sen var det en snabb fika/lunch hos Kristin med tjejerna. Efter det åkte jag och Alexander till Tanum och kom hem vid 18. Fullt upp hela dagen.

Alexander nattade My vid 20 och hon sover fortfarande. Vi är båda väldigt trötta efter ett par hårda veckor. My har sovit dåligt eller ingenting alls på kvällarna och nätterna har varit hackiga och har inte sällan slutat med att hon sover mellan mig och Alexander... som i sin tur resulterar i ett utsövt barn och två trötta och stela föräldrar. Hoppas att hon sover bra i natt... hade verkligen behövt det:-)

Imorgon ska vi kanske grilla, beroende på vädret. Hoppas att det blir skönt och soligt, så att jag får användning av mia nya dynor*håller tummarna*

Anna var här nu på kvällskvisten- vi satt och pratade och drack kaffe. Mys att bo så nära varandra!

Svin, svinigare, svinigast

My har antagligen fått svinkoppor.
Tråkigt, men ändå skönt att få reda på vad som har varit fel på henne. Slipper man gå runt och fundera på massa konstiga sjukdomar.

Idag har mamma, pappa, syrran och Stoff varit här på kaffe. Vi tesade det där Irish coffee- kaffet som jag köpte härom dagen. Doserade lite fel, så det blev för svagt- men nästa gång blir det nog bättre.

Nu ska vi sätta på en film och mysa i soffan. Alexander har köpt salta pinnar...mmm!

Shopping med ma mére

Idag har jag och mamma varit på torp och shoppat. Jag har handlat så mycket grejer!
Byxor, linnen, klänning, specialkaffe, utomhusdynor, present till My, parasoll, bolero, duk, mat och en del mer som jag inte kommer på just nu. Allt var "must haves":-D.
Hoppas på en kommande ostkväll till veckan med en kär gammal vän:-). Så jag köpte lite sånt också..hehe!

På vägen hem så satt jag i bilkö i ca 30 min. Motorvägsöppningen är ju idag, så det var ju full fräs med invigning och allt. Det kommer att bli så bra med den vägen!

Idag är det ju fotboll som gäller. Jag, syrran och Néa ska ner till Kanten och äta lite och sen kika på fotbollen. Våra grabbar har satt upp två 42 tums tv ute på verandan, så nu har de fyra apparaturer som visar matchen. Anar att det kommer att bli ett visst tryck på Kanten ikväll.

Nu smsade Vera, så jag kikar nog upp till henne och dricker lite kaffe.

Regn och sjukdom, men ändå- ÄLSKADE FREDAG

Var på Hummerkrogen igår på en liten förhandsvisning.
Som vanligt så var man supernöjd när man gick därifrån. Vi åt en hummersoppa med pilgrimsmussla, en liten räksmörgås och så en pannacotta med romrörda bär till det så fick vi ett glas champagne. Det var så gott!

Idag är det bland annat vårdcentralen som gäller. Jag ska dit en sväng med My, då jag misstänker att hon har fått  bihåleinflammation. Tänkte åka hem till mamma på kaffe innan jag ska dit.

När jag gick upp så strålade solen, men nu så är det molnigt och det har till och med kommit några regndroppar på mina nyputsade fönster... iiii! Jag som satte på min shorts och bikini:-( Kanske, kanske blir det bättre.

Drömde en mardröm i natt. Jag drömde om Marie och hennes kamera. Det är så sjukt, men det är sant. Hon tog massa fula kort... och sa att hon skulle lägga ut dem på bloggen. Jag skojjar inte!!! Hjälp, man har verkligen blivit skadad med det här med "fulhetskort".

Nu regnar det.

Nu regnar det inte.

Nu regnar det igen.


Ringklockan ringde 5.30- en riktig skräckis!

Idag var det en tidig morgon. Gick upp strax innan 6 för att åka med bilen till verkstan. Tjejen i receptionen var så himla trevlig... toppenbra, då man var lite trött och seg.

På vägen hem terrorringde jag Anna och såg till att hon gick upp och drack kaffe med mig. Och precis det har vi gjort fram tills nu.

Vad har denna Torsdag att erbjuda?
Ikväll blir det Smygpremiär på Hummerkrogen (som för övrigt är min favorit-topp-älsklings-restaurang. Har även fått en utmärkelse i White Guide, för att vara en genuin restaurang med god mat, gott vin och bra service. Har ni inte varit där, så är det dags nu, ni kommer inte att ångra er en sekund!). Dit ska vi gå med Anna, Johannes, Kristin och Joakim.
Innan dess så ska vi träffa tjejerna... hoppas även att Ac kikar förbi en sväng.

Finn 1 fel

För si så där 10 månader sen köpte jag en present till min lilla My.
Jag var på Ikea och köpte 10 st fingerfigurer. Ända sen den dagen så har jag med jämna mellanrum räknat så att alla finns kvar. Ett tix, kan man kalla det, efter min egna barndom då jag efter 2 äldre syskon fick leka med de få delar av leksakerna som fanns kvar.
Nu fattas det 1.
Och den har fattats ett bra tag.
Det var en sen kväll som jag upptäckte det, för ca 10 dagar sedan. Jag försökte febrilt att hitta förklaringar till dess försvinnande. Vart? När? Hur?
Idag efter en GRUNDLIG genomstädning av lägenheten, sätter jag ut en efterlysning.

Det jag söker är en bläckfisk, ca 9 cm hög, orange och ser antagligen mycket sorgsen ut.
Hittelön: en spark i röven, då det antagligen är förövaren som "hittat" den.

SER NI??!! Endast 9 kvar.


No way- I say

Fika hos Kristin.
... skulle inte tro det!

Sist när jag kom dit så satt brudarna och blippade (nördigt), städade (tråkigt) och bloggade (coolt, men osocialt). Så nej tack, leverpastej!
Synd bara på fikabrödet.
Väldigt synd.

Jaja, My ligger fortfarande och sover så det spelar ju ändå ingen roll. Om Alexander kommer hem från jobbet innan kl 17, så burnar jag till torp. Kom aldrig iväg dit igår, PGA vissa lama omständigheter. Men är så sugen på att fixa till på utsidan Svea. Förresten bloggläsare, kan ni hjälpa mig i en fråga?!
Hur tycker ni att utsidan svea ser ut? Tycker ni att den kan "mysas" till lite eller räcker det som det är?

AnnaCarin- din blogg funkar inte. Har försökt komma in, men det står att sidan inte kan hittas. Varför?

Mindre blåst

Idag har blåsten lagt sig en aning. Fortfarande sol... underbart!

Mamma och pappa kom upp en sväng igår kväll och tog hand om My, så att jag och Alexander kunde kila ner tlll Bella och titta på fotbollen. Jag tycker om spontanitet!
Vi hade en fjärdedels grek med oss i gänget, men som tur var så hejade även hon på Sverige:-)

Idag funderar jag på att gå ner till stranden med My... undrar om jag får med mig någon mer. Tjejerna ska jobba.

Låg vaken nästan hela natten i natt. Undrar varför? Det var inget som störde direkt, utan jag var helt enkelt inte trött. Konstigt och tråkigt... jag gillar attt sova!

Sovmorgon och kaffe

Nice!
Värsta bloggtoppen igår... me lajki!

Förlorade på pokern igår... inte så himla kul. Detta nya systemet vi kör med nu när vi inte får köpa in oss, gör att man får sitta och vänta tills nästa turnering börjar. Satt säkert i 45 min eller något.

Idag ska vi till Torp. Vi åker vid 13 när tjejerna har slutat. Har försökt få tag på Anna för en kopp kaffe, men det passar tydligen inte.

Vad gör ni?

Myggnät

Idag var jag och syrran nere vid stranden med Veronica och hennes son Vidar. Det blåste lite, men vi lyckades hitta ett bra lä-ställe. Gick hem vid 14-tiden och tog en snabbkaffe med Anna och Marie.

Efter det har jag städat och pysslat hemma.
Pga att jag läst en del om mygginvasion och att jag själv blev angripan av snusket härom kvällen, så har jag investerat i myggnät, som jag nu även har monterat upp runt fönstren. Det blir nice.
Så medans jag och min familj kommer att sova svalt och myggfritt, kommer större delen av Sveriges befolkning att ligga under täcket och svära. Först så hör större delen av sveriges befokning "the buzz", sen så känner den sticket och försöker febrilt att smälla myggan till döds... misslyckas... större delen av sveriges befolkning  springer då upp och stänger fönstret, men det är för sent. Man hör surret från alla håll och kanter, men hittar ändå inte de små jävlarna, utan måste till sist lägga sig ändå. Först så lägger sig större delen av sveriges befolkning med huvudet innanför täcket, men snabbt inser den att man måste få syre... det slutar med att större delen av sveriges befolking ligger i någon konstig fosterställning med bara snoken utanför täcket.
Så till större delen av Sveriges befolkning säger jag " God Natt Och Sov Så Underbart Gott"

Hela eftermiddagen sen tjejerna gick så har My knatat runt. Från hyllorna till kylen, från kylen till stolen, från stolen till mig, från mig till korgen. Helt underbart att titta på. Nu dröjer det inte länge förrens hon springer runt:-)

Söndag idag

Ja du Anna, vad händer i veckan...

Måndag- Ledig
Tisdag- Torp
Onsdag- Ut på holmarna
Torsdag- Ledig
Fredag- Ledig

Nu gör vi inte så mycket. Anna spelar guitarr hero, My kilar omkring naken, syrran städar och jag bloggar. Vet ej vad som händer ikväll, kanske grilla, kanske poker, kanske film, kanske inget.

Hästedalen

Igår åkte vi ut med båten och puttrade. Var ute i en timme ca och sen gick vi och åt på Eat.
Senare på kvällen satt vi några tjejer och myste utanför Svea.

Idag är det sol som gäller. Hade först tänkt att åka ut på någon holme, men det blir Hästedalen istället. Kände inte att jag orkade det idag... och är man på land så kan man ju gå hem när man känner för det själv.
De som känner för det kan väl komma ner och joina oss... vi ligger nog ovanför kiosken.

Tanke-vacuum

Nu är klockan 15.
Funderar på att hälsa på mamma och pappa i sommarstugan.
Annars är det lugnt.

Knivsholmen

Idag har vi varit ute på sjön.
Jag övningskörde Alexanders och Joakims båt först och sen så lade vi till vid Knivsholmen. Vi solade och åt smörgåsar. Vissa badade, men själv ägnade jag mig åt att bygga ett solskydd till My.
Det gick sådär.
Inte så konstigt dock, när man varken hade ritning eller skruvdragare att använda sig av.

Efter ö-vistelsen åkte vi till Bryggcafét för att äta glass och ta en cider i solen.

När vi sedan skulle lägga till vid Kanten i Hunnebostrand, så gjorde jag det galant. *Mycket stolt*

Nu är vi hemma och ska göra oss i ordning för ikväll är det sommarlovsfest längre ned på gatan. Anna har hittat på något litet mysigt.
Jag och My duschade tillsammans och 4 min senare stod hon och bajsade framför spegeln... utan blöja. Nice. Nu ska jag i alla fall se vad jag ska ha på mig sedan kanske jag ringer och kollar med Anna om hon behöver hjälp.

Det slog mig plötsligt- Vart får jag all min energi ifrån?? Lika snabbt insåg jag att även reservtankarna runt magen har ett syfte.

Den kvinnliga versionen av Gandalf med käppen i högsta hugg. 
 

Här kan ni alla se vad My kände när hon insåg att det var massa sand på hennes melon.
 

Syster med hennes hund

Jordgubbs

Nu har vi varit vid stranden.
My har passat på och lekt i sin nya lilla bassäng och så har hon fått nya solglasögon från Joakim och Kristin. De sålde jordgubbar idag vid konsum, 32 kr stycket kostade de. Hiskeligt dyrt, men vi köpte 2 i alla fall.

Vad ska man göra ikväll?
Funderar på att gå till Kanten, men nu gjorde Anna i ordning en superlunch så jag är proppans mätt. Tror nog att jag hinner bli hungrig igen ändå.

Tror ni att jag får med Anna på en prommis?!
Nej, det fick jag inte. Men hon kontrade dock med ett mycket bättre förslag....


Sol och bad

Idag ska vi kila ner till stranden igen. Man får passa på medans det är fint väder.
Ni som har barn- en fråga...
Hur håller man barnen undan från solen när de kan ta sig fram själva?

Nu ska jag städa upp hemma och packa ihop strandväskan. På något konstigt vis kan denna familjen stöka ned även när vi inte är hemma:-/

Sen ska jag lägga ut lite kort på allt som har hänt. Jag har varit väldigt dålig på det... och på Liseberg tog jag inte ens några, även fast jag hade med mig kameran. Jag skyller på värmen...

Hemma igen.

Då var man hemma igen.
Med en ny barnvagn, massa nya, coola prylar, choklad och ichias.
Detta måste vara ett av tecknen på att man blir äldre. Fick ont i ryggen igen av att sova på en bäddsoffa. Känner dock att det inte är lika illa som förra gången, då det ändå har hjälpt när jag strechat.
Ni skulle bara veta vilket slagsmål jag fick genomlida för att få, den vi ansåg vara, bättre platsen på soffan. *undrar om det var då jag fick ont i ryggen?* Ialla fall så var det så värt det... varje gång jag vaknade av smärtorna som ilade ner i benen, så somnade jag ändå om med ett leende på läpparna... Jag vann!

Senare på dagen bar det av till Liseberg. Som synd var så var My för liten för att åka några karuseller, men hon såg så glad ut och vinkade så glatt när vi då och då swoschade förbi henne.
Det var ett skämt, torrbollar! Jisses, ni måste inte tappa hakan bara för att ni har utsatts för humor.

I alla fall.

Vi vann massa choklad, Alexander åkte lite karuseller, åt middag, spelade mängder av spel och så självklart åkte vi de karuseller som My var stor nog för. Hon har nog ärvt mammas nerver, för hon blev ledsen inne i sagopalatset när vi åkte i en ytte-pytte-liten nedförsbacke. Alexander "spelade" på en sån där "styrkemätare". Man har en slägga som han ska slå på en stubbe och så att en kula åker upp i ... äh, orkar inte förklara. Ni som fattar, ni fattar. Han slog den i alla fall i topp! Hehehe, ingen bråkar med min kille... förutom jag då.

Överrasknings-onsdag istället för överrasknings-lördag!

Nu åker jag, Alexander och My till Göteborg. Alexanders mormor är nere i Kroatien nu i ca 6 månader och då har hon sagt att vi får låna lägenheten hur mycket vi vill... och det tänker vi göra också.

Idag står köp av sulky och bilbarnstol på schemat. Sen ska vi handla mat på någon av de riktigt stora mataffärerna. Jag tycker verkligen om att strosa inne i mataffärer... Alexander likaså. Sen kommer vi att avsluta kvällen med middag i lägenheten.
Imorgon ska vi träffa killen på Köksmetropolen och skriva under beställningen och ge över handpenningen. Nice! Sen blir det lite strosing på stan och sen Liseberg. Jag åker tyvärr inget, så jag hoppas att Alexander inte har något emot att åka själv... någon hade ju ändå varit tvungen att vänta med My. Senare på Onsdagskvällen så åker vi hem till Hunnebo igen.

Idag har vi solat på Sanktan igen. Blåste upp ännu mer, så därför struntade vi i holmarna. Kom dit, solade, lekte och grillade korv... som på den gamla goa tiden.

Nu har vi packat klart och ska pysa iväg. Syns imorgon!

Vapenvila hela kvällen igår

Igår somnade My vid 18.15. Vaknade till ett par gånger under kvällen, men sen sov hon hela natten. Kunde knappt tro att det var sant... kändes som ett mindre mirakel. Tänk vad sådana kvällar då och då kan göra... känner att jag har fått ny energi.
Passade på att sitta på trappen med vännerna och snacka viktigheter. Jag älskar verkligen det här med babyalarm!

Idag tänkte vi ta båten ut till holmarna, men det blåser lite så vi hoppas att det hinner lugna sig innan vi åker ut. Syrran jobbar till 11, så vi åker ju inte innan dess och då borde det ha mojnat. Lovade syrran att fixa hennes massäck (eller hur det stavas)... undrar vad man ska hitta på?!

Messade med Vera igår och vi pratade på att träffas över en kopp kaffe senare idag och sen så är det ju super-desperate ikväll, så hela dagen är spikad med glädje... :-). Nu ska jag och My i alla fall ta och rycka upp oss och gå ut och städa lite på utsidan svea... eller ska jag vänta tills solen har komit dit... hmm.

Sitter och grunnar på midsommarafton och vad man ska hitta på. Snart har vi en plan...

Måndag

Som mammaledig så älskar jag alla dagar. Ni kanske tror att alla dagar ser likadana ut, men så är inte läget. Alla dagar har sin charm och jag och My är ute på äventyr nästan varje dag. Vi har så kul ihop och nu börjar vi ju bli mer och mer sammansvetsade, så vi är ett riktigt dreamteam... ok, My kan väl klanta sig ibland (med sura miner och sura blöjor), men jag börjar i alla fall bli ett riktigt deamteam med mig själv:-).

Idag har vi varit på Sanktan och solat... vissa solade mer naket än andra. My har fiskar både krabbor, räkor och plattfiskar. Tänkte även se om det var varmt nog för att bada, men My tyckte att det var rysligt kallt i vattnet. Kan det någonsin bli lagom varmt i vattnet? Jag tror personligen att det är omöjligt.

Sen tog vi en lunch på Bella. Jag, My, Syrran, Anna, Karin, Eva och Adde. För en gångs skull satt vi i skuggan och åt... alla kände väl att de hade fått tillräckligt av solen.

Nu är jag och My hemma. Jag har förberett och marinerat lite grillspett med färskpotatis till middag. Sen är jag MF till kvällen. Killarna ska svira om till skottsrutigt och lira lite på golfbanan. Själv vet jag inte vad jag ska hitta på. Någon som är sugen på boule??

RSS 2.0